Δύο παλιοί φίλοι μετά απο χρόνια διαφορών και κόντρας, ακολουθώντας δυο αντιδιαμετρικές πορείες, ενώνουν τα χέρια τους και τις δυνάμεις τους ξανα μετά απο 20 χρόνια, σε ενα golden era battle, που μόνο οι παλιοί των παλιών κατέχουν την τέχνη να κάνουν.

Ο Δημήτρης Μεντζέλος a.k.a Delta Mee [Ημισκούμπρια] & o Μιχάλης Μυτακίδης a.k.a B.D Foxmoor [Active Member], θα εμφανιστούν στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Χυτήριο.

Απο ότι φαίνεται και απο την αφίσα αλλά και απο προηγόυμενες δηλώσεις σε συνεντευξη τύπου (δείτε εδώ: http://to-markoutso.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9501.html), η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην μνήμη του Παύλου Φύσσα (Killah P).

Είσοδος: 10 ευρώ





Η νέα ταινία με τους Xmen ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση της. Μετά την τριλογία της σειράς Xmen  και της First Class, η ταινία  "Days of the future past" αποτελεί τη συνάντηση του παρελθόντος με το παρών, και το crossover των χαρακτηρών των δυο αυτών σειρών. Απολάυστε το επίσημο trailer καθώς και το teaser trailer που μας παρουσίαζει τα ρομπότ Sentinel του Marvel Universe:






      





Μια έκπληξη μας επιφύλασσε ο Δημήτρης Πετσούκης, κατα κόσμον Σκηνοθέτης, πρώην μέλον των θρυλικών πλέον FFC και νυν δημιουργός των Αντίξοων Παραγωγών. Ανέβηκε λοιπόν, ένα βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο στο καρέ των συμμετέχοντων στο καινούργιο project που ετοιμάζει εν ονόματι "Μη μου τους ήχους ταρράτε", δεσπόζουν τα ονόματα του αλλου μέλους των FFC, Ρυθμοδαμαστή (Κώστα Κουρμένταλα) και της Μαρίας Ρίζου, γνωστή απο πολλες συμμετοχές με το συγκρότημα. Βέβαια η αναφορά στη συμμετοχή μπορεί να είναι απλα κάποια remix η ακυκλοφόρητα κομμάτια. Θα αναμένουμς λοιπόν!


Υπόλοιποι Συμμετέχοντες:

Νικόλας (Razastarr)
Ρήγας
Έξοδος Κινδύνου
Under Pressure
One Way and Others



Όταν το hiphop συναντάει τη heavy metal....


band-pic-02---logo-b


Ο γνωστός μας ημίσκουμπρας Δημήτρης Μεντζέλος a.k.a Delta Mee μαζι με τους  το heavy metal group Prejudice Reborn, ετοιμάζουν ένα νεό project στο οποίο θα πρωταγωνιστεί το πάντρεμα των δυο μουσικών ειδών. Μετά από την διασκευή του «Μ.Ε.Θ. στο βολάν» στα 16α γενέθλια των Ημισκουμπρίων και την ακουστική version του “Α ρε πατέρα»,  μαζί με τους Prejudice Reborn , ο Δελτα Μι δοκιμάζει το νέο μουσικό δρόμο με τίτλο «Rap meets Metal».

Μια γεύση:





Official Site: http://deltamee.prejudicereborn.com/#page_to_project
Ένα μαγικό τραγούδι απο τον Λάγνη (Νέα Τάξη Πραγμάτων) και τον Απόστολο Ρίζο.
Τα λόγια είναι περιττά...



ΛΑΓΝΗΣ & ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ : "Το παιδικό τραγούδι"
Μουσική : Νίκος Κολλάρος
Στίχοι : Νίκος Κολλάρος, Χρήστος "Λάγνης" Πανοηλίας
Programming, Produced by : Dj Rico, Wicca
Κιθάρες : Γιάννης Σπ. Παπαγιαννόπουλος
Φυσαρμόνικα: Απόστολος Ρίζος
Recorded, mixed @ Ricomex Studio By Dj Rico
Mastering : Digital mastering - Πέτρος Σιακαβέλας
Cover artwork : Στάθης Τελειούδης

Σκηνοθεσία : Γιάννης Παπαδάκος
Οργάνωση Παραγωγής : Αχιλλέας Ξένος, Λάγνης, Dj Rico
Φωτογραφία, Μοντάζ : Γιάννη; Παπαδάκος
Ένα από τα μεγαλύτερα ματς Ελληνικής ομάδας, διεξήχθη σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης υποκλίθηκε μέσα στο σπίτι της, στην ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το 2-2 μέσα στο Μπερναμπέου, πρόκειται για την μεγαλύτερη ανατροπή εκτός έδρας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (video)!




Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος την ισοφάριση της ΑΕΚ μέσα στην Ισπανία, με την Ευρώπη να παραμιλάει για την ΑΕΚ. Όλα όμως είχαν αρχίσει νωρίτερα...
Μετά από περίπου 20 μέρες από το εκκωφαντικό 3-3 μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε η ρεβάνς για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον δικέφαλο να φιλοξενείται μέσα στο Μπερναμπέου.
«Ελάτε στη Μαδρίτη και θα σας διαλύσουμε», φώναζε ο Γκούτι στη μεικτή ζώνη μετά το ματς της Ένωσης με τη Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια το οποίο έληξε 3-3. Βλέπεται εκείνη η ομάδα της Βασίλισσας ήταν πραγματική Γκαλάκτικος και ίσως η καλύτερη ενδεκάδα της Ρεάλ τα τελευταία 20 χρόνια.
Στις 22 Οκτωβρίου του 2002 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τους Μαδριλένους στην έδρα τους, μια ομάδα που διψούσε για εκδίκηση για την... υποτιμητική (για αυτούς) απόδραση της λίγες μέρες νωρίτερα από το Νίκος Γκούμας.
Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τη Ρεάλ με τον Ρονάλντο να κάνει όργια και τον ΜακΜάναμαν να εκτελεί. 2-0 στο ημίχρονο και όλα προμήνυαν ένα εύκολο βράδυ για τους γκαλάκτικος. Μόλις στο 54 λεπτό ο Μπάγεβιτς είχε κάνει και τις τρεις του αλλαγές προσπαθώντας να αλλάξει τις ισορροπίες, εκ των οποίων οι δύο ήταν ο Ίβιτς και ο Σεντένο στη θέση του Τσιάρτα και του Νικολαϊδη! Η ΑΕΚ ξεκίνησε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να πιέζει τη Ρεάλ.
Στο 75 λεπτό ο Κατσουράνης κατάφερε να βρει δίχτυα, δείχνοντας φτερά στα πόδια των Κιτρινόμαυρων οι οποίο δε σταμάτησαν να κυνηγούν την ανατροπή. Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα ο Ίβιτς κάνει εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και από πλάγια θέση, έσπασε προς την καρδιά της περιοχής, όπου περίμενε ο Σεντένο και πλασέ στην κίνηση πάγωσε την Μαδρίτη, 2-2!
Με την ολοκλήρωση του αγώνα ολόκληρο το γήπεδο χειροκρότησε την ελληνική ομάδα που πάλεψε όσο καμία άλλη και κατάφερε να μην ηττηθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε κανένα από τα δύο ματς. Οι οπαδοί του δικεφάλου ξεκίνησαν γιορτή το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου από την καρδιά της Ισπανίας και συνεχίστηκε μέχρι την Δεκελείας τις πρώτες πρωινές ώρες...
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρ. Κάρλος (75`Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61`Σολάρι), ΜακΜάναμαν (82`Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο
ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69`Σεντένο), Λάκης, Τσιάρτας (54`Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54`Ιβιτς).



Πηγή : sport24.gr

Η Λεβερκούζεν πέρασε με 2-1 από την έδρα της Χόφενχαϊμ, ωστόσο το γκολ του Στέφαν Κίσλινγκ δεν μπήκε ποτέ! Δείτε την απόφαση-σκάνδαλο των διαιτητών να το μετρήσουν.



Εν έτει 2013 το είδαμε και αυτό σε ένα από τα top πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Στέφαν Κίσλινγκ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ, έπιασε μάλιστα το κεφάλι του αντιδρώντας για την ευκαιρία που έχασε, ωστόσο ο Φέλιξ Μπριχ έδειξε σέντρα!
Η μπάλα πέρασε από την εξωτερική πλευρά των διχτύων μέσα στο τέρμα μέσα από μια τρύπα, αλλά κανείς από τους διαιτητές δεν το είδε! Ενώ και ο πρώτος σκόρερ της περσινής Bundesliga έκανε το... κορόιδο όταν είδε τον ρέφερι να καταλογίζει γκολ.
  




Με αυτό το "γκολ" στο 70' η Λεβερκούζεν ουσιαστικά καθάρισε τον αγώνα κάνοντας το 0-2. Είχε προηγήθει το 7ο γκολ στη σεζόν του Σαμ στο 26'. Οι γηπεδούχοι- που έχασαν πέναλτι με τον Φιρμίνο στο 83'- το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν λίγο πριν το τέλος με τον Σίπλοκ (88')


Με αυτή τη νίκη η Λεβερκούζεν ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή με 22 βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα των Μπάγερν (20β.) και Ντόρτμουντ (19β.) που αγωνίζονται αύριο στις έδρες τους. Η Χόφενχαϊμ έμεινε στη 10η θέση με 10 πόντους.
Βέβαια η τύχη του αγώνα πιθανόν να κριθεί στην ένσταση που θα καταθέσει η Χόφενχαϊμ. Και όπως τονίζουν τα ΜΜΕ της Γερμανίας, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δικαιωθεί με βάση το δεδικασμένο σε ματς της Μπάγερν με την Νυρεμβέργη το 1994, το οποίο επαναλήφθηκε. Οι Βαυαροί είχαν νικήσει με 2-1 με γκολ-φάντασμα του Χέλμερ και στο παιχνίδι που ξαναέγινε (μετά την ένσταση της Νυρεμβέργης) την συνέτριψαν με 5-0.


Πηγή:  sport24.gr




Η πρώτη αγωνιστική συνεχίστηκε με πλούσιο θέαμα. Δείτε τις φάσεις της ημέρας που ξεχώρισαν, όπως το νικητήριο σουτ του Ρενάλντας Σεϊμπούτις και την ασίστ του Κώστα Παπανικολάου.



Block of the Night: DeMarcus Nelson, Crvena Zvezda από Euroleague_Basketball

Απολαύστε τις καλύτερες φάσεις της ημέρας


Play of the night: Ρενάλντας Σεϊμπούτις :


Block of the night: ΝτεΜάρκους Νέλσον


Dunk of the Night: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς 


Assist of the night: Κώστας Παπανικολάου

Πηγή : sport24.gr
Τωρα τα είδαμε όλα!

 water-tornado

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεμοστρόβιλος που σήμερα τα ξημερώματα «σάρωσε» την Ρόδο ήταν ισχυρός και κατατάσσεται από τους μετεωρολόγους στην Κλίμακα F2.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα έχουν υπάρξει μόνο 2 ανεμοστρόβιλοι κλίμακας F2 και χαρακτηρίζονται ως αξιοσημείωτοι – ισχυροί από τους ειδικούς.
Με έναν ανεμοστρόβιλο αυτής της έντασης : «Αποσπώνται στέγες σπιτιών με ισχυρό πλαίσιο. Κινητά σπίτια καταστρέφονται. Αυτοκίνητα σηκώνονται στον αέρα και ανατρέπονται. Μεγάλα δέντρα σπάζουν ή ξεριζώνονται. Εξωτερικά παράθυρα σπάζουν προς τα μέσα. Ελαφρά αντικείμενα μετατρέπονται σε αεριωθούμενα βλήματα και εκτοξεύονται σε σημαντικές αποστάσεις.»
Όλα αυτά συνέβησαν τα ξημερώματα και στην Ρόδο με ζημιές να καταγράφονται ειδικά στους παραλιακούς δρόμους. Ο ανεμοστρόβιλος κυριολεκτικά αυτή την φορά σάρωσε την Ρόδο. Είναι ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και περισσότερο στο νησί μας . Αυτή τη φορά τα καιρικά φαινόμενα ήταν πολύ έντονα.

Με το όνομά του να εμπλέκεται ακόμα και στις παπικές προφητείες του Αγίου Μαλαχία, ο περίφημος «μάντης» φέρεται να έχει μιλήσει για τους πάντες και τα πάντα.


Τι είπε πραγματικά ο Νοστράδαμος στις προφητείες του

Του έχουν αποδώσει κατά καιρούς προφητείες όπως η πρόβλεψη της ατομικής βόμβας, η προσεδάφιση στη Σελήνη, η δολοφονία του Κένεντι, ακόμα και «σύλληψη» ονομάτων όπως ο Ναπολέων και ο Χίτλερ!
Τα «είδε» όμως όλα αυτά ο Νοστράδαμος ή μήπως πρόκειται για ανασυγκροτήσεις προφητειών κατόπιν εορτής από τους μελετητές του;
Τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως τα θέλουν κάποιοι να είναι...
Πρώτα χρόνια
Ο γιατρός και αστρονόμος Michel de Nostredame έζησε τον 16ο αιώνα στη Γαλλία, με τις λεπτομέρειες του βίου του να μην είναι πάντα σαφείς και ξεκάθαρες, εγείροντας μάλιστα την υπόθεση ότι οι περισσότερες αναφορές στα πεπραγμένα του είναι απλές εικασίες των μελετητών του.
Συναίνεση υπάρχει για τη χρονιά της γέννησής του, που τοποθετείται στα 1503, μέσα σε μια ευκατάστατη και μορφωμένη αστική οικογένεια εμπόρων σιτηρών. Ο Νοστράδαμος θα λάβει την πλήρη ακαδημαϊκή εκπαίδευση της εποχής, που περιλάμβανε τις παραδοσιακές επιστήμες, τα μαθηματικά και την αστρονομία, αλλά θα εντρυφήσει και στις ξένες γλώσσες, μαθαίνοντας λατινικά, ελληνικά και εβραϊκά.
Η δίψα του για γνώση και μάθηση θα τον ωθήσει να ασχοληθεί από νεαρή ηλικία με τον μυστικισμό, μέσω της χριστιανικής Αποκάλυψης του Ιωάννη και του ιουδαϊκού αποκρυφισμού της Καβαλά.
Τα γραπτά του
Το βασικό corpus των προφητειών του Νοστράδαμου, που αποκαλείται πλέον «Οι Αιώνες», θα εκδοθεί σε «δόσεις» και αποσπάσματα κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ετών. Η προφητική δουλειά του αποτελείται από χίλια περίπου τετράστιχα, συγκεντρωμένα σε ομάδες των εκατό. Ο τίτλος «Οι Αιώνες» θα αποδοθεί μάλιστα από τους ιστορικούς και όχι από τον ίδιο, με τον Νοστράδαμο να τιτλοφορεί σεμνά τις προφητείες του ως «Οι Προφητείες του Michel Nostradamus».
Ο Νοστράδαμος θεωρούσε ότι μπορούσε να προβλέψει το μέλλον μέσα από τον αρμονικό συνδυασμό αστρονομικών μελετών και θεϊκής παρέμβασης! Παρά την ευρεία γνώση του των ουράνιων φαινομένων και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζουν τα γήινα πράγματα, ισχυριζόταν ότι ένα «αγγελικό πνεύμα» τον βοηθούσε στην κατανόηση της συσχέτισης αυτής, ενώ οι μέθοδοι «διαλογισμού» και αυτοσυγκέντρωσής του περιλάμβαναν μέχρι και χρήση ήπιων παραισθησιογόνων ουσιών.
Κάθε προφητικό νοστραδαμικό τετράστιχο, που είναι γραμμένο στα γαλλικά, με λατινικές, ελληνικές και ιταλικές αναφορές, προβλέπει ένα συγκεκριμένο γεγονός ή μιλά γενικότερα για μια ιστορική περίοδο. Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρα και σαφή στα νοήματά τους: είναι γεμάτα από απόκρυφες μεταφορές και περίεργους αναγραμματισμούς, δεν είναι κατηγοριοποιημένα με βάση τη χρονολογική τους σειρά, την ώρα που περιλαμβάνουν ελάχιστες ημερομηνίες και συγκεκριμένες γεωγραφικές αναφορές. Είναι, με λίγα λόγια, ανοιχτά σε κάθε λογής ερμηνεία.
Όπως παραδέχεται μάλιστα ο Νοστράδαμος στον πρόλογο του έργου του -που είναι στην ουσία μια επιστολή του ιδίου στον γιο του Cesar-, τα τετράστιχα είναι επίτηδες γραμμένα με μυστηριακό και αποκρυφιστικό τρόπο, καθώς φοβόταν ότι θα διωκόταν για τα γραπτά του και το έργο του θα καταστρεφόταν από τις Αρχές της εποχής, αν μπορούσαν να καταλάβουν τις προβλέψεις του. Όπως το θέτει ο ίδιος, οι αινιγματικές και ερμητικές προφητείες του θα γίνονταν καλύτερα αντιληπτές από πεφωτισμένους ανθρώπους του μέλλοντος.
Ακρίβεια προβλέψεων
Ο ερμητικός τρόπος γραφής των νοστραδαμικών προφητειών τις αφήνει στη διακριτική ευχέρεια κάθε «πεφωτισμένου» ανθρώπου να αναγνωρίσει -εκ των υστέρων πάντα- γεγονότα που μπορεί να έχουν κάποια συνάφεια με τις προφητικές αναφορές. Είναι λοιπόν επόμενο στους αιώνες μελέτης των προφητειών να έχουν πιστοποιηθεί εκατοντάδες περιπτώσεις σύγχρονων γεγονότων που έχουν περιγραφεί στους «Αιώνες».
Είναι όμως και το άλλο: οι προφητείες περιλαμβάνουν ορολογία και καθημερινή γλώσσα της Γαλλίας του 16ου αιώνα, με τα μεταφραστικά προβλήματα να λογίζονται ανυπέρβλητα και ακανθώδη: συγκεκριμένες λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους, άλλες πάλι διαθέτουν σήμερα πληθώρα μεταφραστικών επιλογών, με την ιστορία των ιδεών να προσπαθεί απέλπιδα να αποκαλύψει το πλαίσιο χρήσης των όρων της εποχής. Αυτό αφήνει τις προφητείες έρμαιο στις ορέξεις του «πεφωτισμένου» μελετητή, που μπορεί να διαστρεβλώσει τους όρους κατά βούληση για να πετύχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Όπως στην ξακουστή προφητεία για τον Χίτλερ, τον οποίο ο Νοστράδαμος αποκάλεσε «Χίστερ». Κι όμως, το «Χίστερ» στην εποχή του οραματιστή ήταν ο κοινός όρος αναφοράς σε μια γεωγραφική περιοχή κοντά στον Δούναβη! Δικτάτορα, ποιον δικτάτορα, στο ποτάμι αναφερόταν ο «μάντης»...
Ας δούμε τώρα μερικές από τις πλέον περίφημες προβλέψεις:
Το τέλος του κόσμου
Θυμάστε που ο κόσμος θα τελείωνε το 1994; Το 1998; Το 2002; Προσφάτως, το 2012; Οι καταστροφολόγοι παραθέτουν πάντα τον Νοστράδαμο, ο οποίος είπε ότι ο κόσμος θα τελειώσει. Και όπως όλοι ξέρουμε, ο Νοστράδαμος δεν έκανε ποτέ λάθος! Μίλησε όμως πράγματι για τέλος του κόσμου ο περίφημος οραματιστής; Ένα είναι σίγουρο: το μόνο που είπε για το θέμα είναι ότι οι προφητείες του προβλέπουν τον κόσμο μέχρι και το έτος 3797. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος θα τελειώσει τον 38ο αιώνα; Ποιος ξέρει...
Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους
«Συνταρακτική φωτιά από το κέντρο της Γης /
Θα προκαλέσει δονήσεις γύρω από τη Νέα Πόλη /
Δύο μεγάλοι βράχοι θα πολεμήσουν για μακρό χρόνο /
Μετά η Αρέθουσα θα κοκκινίσει το νέο ποτάμι»
Σύμφωνοι, οι «δύο μεγάλοι βράχοι» μπορεί να αναφέρονται στους ουρανοξύστες. Πώς όμως αντιμάχεται ο ένας τον άλλον; Αν διαβάζαμε την προφητεία πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, το μυαλό μας θα πήγαινε κατευθείαν σε σεισμό ή ηφαιστειακή έκρηξη. Κάτω από το φως της επίθεσης όμως στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, η προφητεία παίρνει νέο νόημα...
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Χίτλερ
«Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης /
Ένα μικρό παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους /
Από τη γλώσσα του θα αποπλανήσει μια μεγάλη στρατιά /
Η φήμη του θα αυξηθεί προς το βασίλειο της Ανατολής»
Το τετράστιχο αυτό περιγράφει, υποτίθεται, τον Χίτλερ και γίνεται προάγγελος των γεγονότων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο αιμοσταγής δικτάτορας γεννήθηκε πράγματι σε φτωχή οικογένεια. Αν δεν ήταν ωστόσο το απόσπασμα με το «Χίστερ», για το οποίο μιλήσαμε πρωτύτερα και είπαμε ότι αναφέρεται σε περιοχή του Δούναβη, ποιος θα μπορούσε να συνδέσει την προφητεία με τον Χίτλερ;
Η ατομική βόμβα
«Κοντά στις πύλες και μέσα σε δύο πόλεις /
Θα υπάρξουν μάστιγες που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί /
Λιμός μέσα στην πανούκλα, οι άνθρωποι θα χάνονται από τον σίδηρο /
Κλαίγοντας στον μεγάλο αθάνατο Θεό για ανακούφιση»
Πρόκειται για τόσο ασαφή περιγραφή μιας «μάστιγας» που θα μπορούσε να αφορά σε πάμπολλα ζοφερά γεγονότα. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να αναφέρεται στις δύο ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι;
Ο Λουί Παστέρ
«...Ο Παστέρ θα υμνείται σχεδόν σαν Θεός...»
Αυτό γράφει ο Νοστράδαμος, προβλέποντας τη γέννηση του κορυφαίου επιστήμονα Λουί Παστέρ αιώνες πριν από την εμφάνισή του! Ή μήπως και όχι; Όπως συμβαίνει με τόσα και τόσα επώνυμα, το «Pasteur» ήταν κάποτε επάγγελμα, ενώ παράλληλα ήταν και ο όρος που χρησιμοποιούταν στη Γαλλία για τον πάστορα. Στο πλαίσιο μάλιστα του τετράστιχου, έχει περισσότερο νόημα το «Παστέρ» να αφορά σε έναν κληρικό παρά στον περίφημο επιστήμονα!
Η δολοφονία του Τζον Κένεντι
«Ο μεγάλος άντρας θα χτυπηθεί κατά τη διάρκεια της μέρας από κεραυνό /
...Σύμφωνα με την προφητεία, άλλος ένας θα πέσει τη νύχτα...»
Κεραυνός σαν πυροβολισμός δηλαδή, ο μεγάλος άντρας είναι ο αμερικανός πρόεδρος Κένεντι και η προφητεία αποδεικνύεται αληθινή. Όχι μόνο αληθινή, αλλά ακραία προφητική, με τον δεύτερο άντρα «που θα πέσει τη νύχτα» να είναι ο Μπόμπι Κένεντι, που πέθανε 5 χρόνια αργότερα! Αλήθεια, αν ήσασταν μυστικοί πράκτορες και διαβάζετε την προφητεία τον Νοέμβριο του 1963 θα ανησυχούσατε για την ασφάλεια των προσώπων αυτών; Ή είναι πάλι στο φως των εξελίξεων που φωτίζεται το τετράστιχο ως προφητεία;
Η Γαλλική Επανάσταση
«Από τον σκλαβωμένο πληθυσμό, τραγούδια, /
Ψαλμωδίες και απαιτήσεις /
Την ώρα που οι πρίγκιπες και οι ευγενείς κρατούνται αιχμάλωτοι σε φυλακές /
Αυτά θα συμβούν στο μέλλον στους ακέφαλους ανόητους»
Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι το απόσπασμα αναφέρεται στη Γαλλική Επανάσταση; Οι χωρικοί («ο σκλαβωμένος πληθυσμός») ανέρχονται στην εξουσία, η αριστοκρατία ξεπέφτει και αποκεφαλίζεται («οι πρίγκιπες και οι ευγενείς κρατούνται αιχμάλωτοι σε φυλακές»), ενώ σε άλλη προφητεία σχετική με το θέμα μας παρατίθεται το «Μεγάλο Τείχος» που αναγνωρίζεται ως η Βαστίλη. Παρατραβηγμένο, σωστά;


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/279906/ti-eipe-pragmatika-o-nostradamos-stis-profiteies-toy#ixzz2hul0UTpU
wifi_100Gbs-Upgrade-CapabilityΓερμανοί ερευνητές πέτυχαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ ασύρματης μετάδοσης δεδομένων με ταχύτητα …100 Gbit ανά δευτερόλεπτο, σε απόσταση άνω των 20 μέτρων στο εργαστήριό τους και με συχνότητα 237,5 Ghz.Αν και σε πειραματικό ακόμα στάδιο, πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης των ασύρματων ευρυζωνικών επικοινωνιών, οι οποίες αποτελούν μια εναλλακτική και φθηνότερη λύση σε σχέση με τα σταθερά δίκτυα οπτικών ινών, ιδίως για τις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, όπου η τοποθέτηση καλωδίων απαιτεί μεγάλες επενδύσεις, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης (ΚΙΤ), του πανεπιστημίου της Στουγκάρδης και του Ινστιτούτου Φραουνχόφερ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ίνγκμαρ Κάλφας ανέφεραν ότι «με ταχύτητα μετάδοσης 100 Gbit/s, θα είναι δυνατό να μεταδώσουμε ασύρματα τα περιεχόμενα ενός δίσκου blue-ray ή πέντε DVD ανάμεσα σε δύο συσκευές μέσα σε μόνο δύο δευτερόλεπτα».
Το επίτευγμα των γερμανών ερευνητών συνδύασε την ηλεκτρονική και τη φωτονική τεχνολογία, καθώς τα υψηλής συχνότητας ραδιοσήματα δημιουργούνται από συστήματα οπτικών ινών μέσω μιας οπτικής (φωτονικής) μεθόδου, η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη μετάδοση πολύ περισσότερων δεδομένων (bits), τα οποία στη συνέχεια λαμβάνονται από ενεργά ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Τα εν λόγω «τσιπάκια» (ευρυζωνικοί δέκτες), που κατασκευάζονται από το διάσημο γερμανικό Ινστιτούτο Φραουνχόφερ, λειτουργούν σε εύρος συχνοτήτων 200 έως 280 Ghz, έχουν μέγεθος λίγων μόνο τετραγωνικών χιλιοστών και μπορούν να ενσωματωθούν χωρίς πρόβλημα σε ένα υφιστάμενο δίκτυο οπτικών ινών.
Σε προηγούμενα πειράματα, καθαρά με ηλεκτρονική τεχνολογία (χωρίς τη βοήθεια της φωτονικής), φέτος το Μάιο, οι ερευνητές είχαν πετύχει ταχύτητα μετάδοσης 40 Gbit/s σε απόσταση άνω του ενός χιλιομέτρου.
Οι ερευνητές αισιοδοξούν πλέον ότι μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα ασύρματης μετάδοσης και πάνω από τα 100 Gbit/s, χάρη στο συνδυασμό των οπτικών και ηλεκτρονικών μεθόδων. Όπως ανέφερε ο ερευνητής Σβεν Κένιγκ του Ινστιτούτου Φωτονικής και Κβαντικής Ηλεκτρονικής του ΚΙΤ, «ραδιο-συστήματα με ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων της τάξης του 1 Terabit το δευτερόλεπτο φαίνονται πια εφικτά».

Πηγή: via
Ένα νέο, ατμοσφαιρικό video clip απο τον Ιδιότροπο και Tiny Jackal (FullFace).



Info
Η Silver Era μας παρουσιάζει μια δουλειά λίγο διαφορετική από τις άλλες, με πρωταγωνιστή τον Ιδιότροπο και τον Tiny Jackal από το συγκρότημα FullFace. Ο Ιδιότροπος είναι ο μεγάλος νικητής του μουσικού διαγωνισμού One Shot Festival, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση και την αποδοχή του κόσμου διαγωνιζόμενος με άλλους 20 hip hop καλλιτέχνες & groups.
Στο εν λόγω κομμάτι, η πρωταγωνίστρια Ελένη Βαΐτσου, γνωστή από την τηλεοπτική σειρά του Αντ1 "Μπρούσκο", επιθυμεί να κερδίσει την θέση ενός ρόλου σε ένα θεατρικό έργο, δυστυχώς όμως για αυτήν ο σκηνοθέτης είναι πολύ αυστηρός σε σημείο να ταπεινώνει και να φωνάζει έντονα στους υποψηφίους. Όταν φτάνει βέβαια και η σειρά της και δέχεται κι εκείνη την ταπείνωση,κλείνεται μέσα στην... «Σοφίτα». Οι φωνές της συνείδησής της όμως της φωνάζουν εξηγώντας της πως πέρα από το σκοτάδι έχει και το φως την ομορφιά του και πως έχει πολλά να κάνει ακόμη για να κλειστεί εκεί μέσα. Τι συμβολίζει τελικά η Σοφίτα; Αφήνουμε εσάς να το ανακαλύψετε...
Η σκηνοθεσία και το μοντάζ έχουν γίνει από τον Θεοφύλακτο Αργυρού και τον Σπύρο Στεριώτη ενώ την μουσική παραγωγή ανέλαβε ο Χρήστος Πακιώτης aka «Μέγας». Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη τον Ιούνιο του 2013.

Πηγή: hiphop.gr






bronze-caddle
Αν έχεις βαρεθεί να αγοράζεις συνεχώς κεριά και να τελειώνουν κάθε λίγο και λιγάκι ήρθε ένα νέο εντυπωσιακό κερί σχεδιασμένο από τον Fabien Gerlier το οποίο δεν σβήνει και δεν τελειώνει κυριολεκτικά ποτέ.
candle
Το κερί είναι κατασκευασμένο από συμπυκνωμένο χαλκό, κάτι που μοιάζει με ένα είδος μεταλλικού “φελιζόλ” το οποίο αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά στίγματα χαλκού. Δυστυχώς το προϊόν αποτελεί προς το παρόν τη διπλωματική εργασία του προαναφερθέντος σπουδαστή, ωστόσο μελλοντικά δεν αποκλείεται να το δούμε και στην πράξη.
[via]
iphone63
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν, όχι ένας, ούτε δύο, αλλά πολλαπλάσιοι αναλυτές και ειδήμονες, με βάση στοιχεία από προμηθευτές της Apple. Ο Brian White της Cantor Fitzgerald, έπειτα από συνάντηση που είχε με προμηθευτή της εταιρείας, δήλωσε αισιόδοξος πως το επόμενο μοντέλο iPhone που θα κάνει την εμφάνισή του εντός του 2014, θα έχει «μεγάλη οθόνη».
Και όταν λέμε «μεγάλη οθόνη», εννοούμε με διαγώνιο που θα πλησιάζει ή και θα αγγίζει τις 5 ίντσες, φέρνοντας το smartphone της Apple στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους, high-end ανταγωνιστές του, όπως το Galaxy S4, το HTC One και το Xperia Z. Μάλιστα, η κυκλοφορία του iPhone 6 αναμένεται να συμβεί κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2014, λογικά λίγο πριν ή λίγο μετά την καλοκαιρινή περίοδο.
Ο White δεν είναι ο μόνος αναλυτής που προβλέπει μια μεγάλη οθόνη για το iPhone 6, πάντως. Παρόμοιες δημοσιεύσεις από έτερους συναδέλφους του που έχουν επαφές στην Κίνα με τους προμηθευτές και κατασκευαστές hardware, σημειώνουν πως η οθόνη της επερχόμενης συσκευής θα έχει διαγώνιο μεταξύ 4,7 και 5 ιντσών, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ακόμα μεγαλύτερη μεγέθη. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και δεδομένης της δυσαρέσκειας των χρηστών για τις οθόνες των iPhone 5S και 5C που παραμένουν στις –λίγες πλέον- 4 ίντσες, το πιθανότερο είναι οι αναλυτές να επιβεβαιωθούν και του χρόνου να δούμε ένα σαφώς μεγαλύτερο iPhone!
Στην ίδια αναφορά του, ο White αναφέρεται και στο iWatch της Apple, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως θα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή «επέκταση» του iPhone, ίσως μια φορητή συσκευή με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει το σπίτι του (φωτισμό, θέρμανση και ψύξη, οικιακές συσκευές κ.λπ.). Κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα δημιουργήσει μια νέα επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας και σίγουρα θα ξεκινήσει μια νέα μάχη μεταξύ της Apple και των εταιρειών που θα σπεύσουν να ακολουθήσουν με τα δικά τους wearable gadgets.
iphone6
Αν, λοιπόν, δεν εντυπωσιαστήκατε από τα νέα iPhones και θέλετε κάτι μεγαλύτερο, μπορείτε να κρατήσετε την παλιά σας συσκευή για ένα χρόνο ακόμη, μέχρι την έλευση του iPhone 6. Ή απλώς να πάρετε ένα Android phone, φυσικά.

Πηγή: via
Ζει στο Χιούστον, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αμφιάλη όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Η απόσταση, ωστόσο, δεν στάθηκε εμπόδιο για τον ράπερ Κουαντίρ Λατίφ (Quadir Lateef) να ανακαλύψει τη δράση της Χρυσής Αυγής και να γράψει ένα τραγούδι με τον σκληρό τίτλο «Fuck Golden Dawn»", αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, το οποίο αναφέρεται στο τραγούδι που έγραψε ο Κουαντίρ Λατίφ "για να ενωθούμε όλοι ενάντια στο φασισμό".


"Αναπαύσου εν ειρήνη Killah P", λέει στο τραγούδι του ο Λατίφ και συνεχίζει: "Σας τα χώνω δειλοί κ...χρυσαυγίτες, που θέλετε να γίνετε Κου Κλουξ Κλαν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα πάνω από τον Killah P...".
Μιλώντας στην εφημερίδα, ο 32χρονος ράπερ αποκαλύπτει πώς αποφάσισε να γράψει τραγούδι για τον αδικοχαμένο Παύλο, εξαπολύοντας μέσα από τους στίχους του σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή: "Είμαι διαχειριστής του Hip Hop Revolution, μιας από τις μεγαλύτερες σελίδες για το χιπ χοπ στο Facebook. Εκεί έλαβα ένα μήνυμα για τη δολοφονία του Killah P και στη συνέχεια αρκετά άλλα. Αποφάσισα να ερευνήσω το θέμα και τότε πληροφορήθηκα πως για τη δολοφονία ευθύνεται η Χρυσή Αυγή".
Αυτό ήταν που του κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον κι άρχισε να ψάχνει άρθρα για τη δράση της ΧΑ. "Σοκαρίστηκα όταν εντόπισα πολλές ομοιότητες της Χρυσής Αυγής με την Κου Κλουξ Καν", εξηγεί στην εφημερίδα. "Αυτά που κάνει η Χρυσή Αυγή στη χώρα σας μοιάζουν πολύ μ' αυτά που έκανε η ΚΚΚ στις ΗΠΑ. Και για αυτό φταίει η κακή οικονομική κατάσταση αλλά και οι Αρχές. Η ΚΚΚ έκανε ό,τι έκανε γιατί οι κυβερνώντες κοίταζαν αλλού και, απ' ό,τι διάβασα, υπάρχουν κατηγορίες ότι πολλοί στην ελληνική αστυνομία είτε συνεργάζονταν, είτε παράβλεπαν τη δράση της Χρυσής Αυγής, πράγμα που πιστεύω απόλυτα".
Μάλιστα, εμφανίζεται ενημερωμένος για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας, καθώς σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας απαντά  πως διαβάζει τακτικά άρθρα στον αμερικάνικο Τύπο για την κρίση στην Ευρωζώνη και κυρίως στη νότια Ευρώπη, την οποία αποδίδει στην "απληστία των καπιταλιστών και της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ".
Επισημαίνει επίσης ότι ανησυχεί τρομερά για την άνοδο των ρατσιστικών, φασιστικών ομάδων στην Ευρώπη, δηλώνοντας αντιφασίστας. Επιπλέον, ως μαύρος που ζει στις ΗΠΑ, λέει πως διαβάζει για να μαθαίνει το παρελθόν, γιατί "αν δεν ξέρεις το παρελθόν θα είσαι θύμα της ίδιας καταπίεσης».Σ' έναν στίχο του τραγουδιού αναφέρει: «Αφαιρέσατε τη ζωή ενός ανθρώπου που είχε κάτι να πει. Κάνετε επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους, σε μουσουλμάνους και ανθρώπους που προσεύχονται [...] Ποιος είναι ο επόμενος;"  καταλήγει το τραγούδι και καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στον φασισμό.
"Οι άνθρωποι στην Ελλάδα πρέπει να οργανωθούν και να ενωθούν ενάντια στην καταπίεση και στον φασισμό μ' έναν ειρηνικό τρόπο. Πρέπει να καταγράφουν όλα τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και να τα δημοσιοποιούν συνέχεια κι εκτός Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο, ο λαός δείχνει ότι ξέρει και ότι πληροφορεί και τον υπόλοιπο κόσμο, έτσι ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη", καταλήγει

.

Πηγή: http://news247.gr

anonymous-arxiki

Προειδοποιητικό μήνυμα εναντίον της Χρυσής Αυγής έστειλαν μέσω video στο You Tube οι Anonymous, τονίζοντας ότι «Η Χρυσή Αυγή επένδυσε στην απελπισία των ανθρώπων και κατάφερε να μπει στη Βουλή, μετασχηματίζοντας την εγκληματική οργάνωση σε πολιτικό κόμμα» και πως «Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα παύσει από το διαδίκτυο».

Οι Anonymous καλουν τη λεγεώνα στις 26 Οκτωβρίου να εξαλείψουν τη φωνή της Χρυσής Αυγής απο το διαδίκτυο.





Είμαστε οι Anonymous.
Είμαστε Λεγεώνα.
Είμαστε ένα.
Δε ξεχνάμε.
Δε συγχωρούμε.
Έπρεπε να μας περιμένετε.

Πηγή:
 www.thepressproject.gr
Καλησπέρα.
Επειδή και ο Κανάκης πίνει φακές, είπα σήμερα μια μέρα αφού εκτέλεσα αυτή τη συνταγή του BarbaKotsos, να την μοιραστώ μαζί σας..
Η συνταγή είναι για 4 άτομα ή 2 φαγανά!

Χρειάζεστε τα εξής:

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κιλό φακές
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • λίγο λάδι
  • ξύδι
  • αρισμαρί(προαιρετικά)
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω κρεμμύδια, ντομάτα και σκόρδο.


Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε ντομάτες, κρεμμύδια και σκόρδα με λίγο λάδι. Η ντομάτα ψιλοκομμένη στο χέρι, αλλιώς τα βάζουμε όλα στο multi
  • Έπειτα τσιγαρίζουμε στην παραπάνω σάλτσα τις φακές για 5-6 λεπτά
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, αρισμαρί (αν έχουμε), τον πελτέ και μπόλικο νερό και περιμένουμε για περίπου 45 λεπτά
  • Όσο περνά η ώρα ελέγχουμε μήπως δεν έχει υγρά η κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί
  • Επίσης ελέγχουμε αν η φακές έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμες.
  • Μόλις καταλάβουμε πως είναι ψιλο-έτοιμες, προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι
  • Σβήνουμε την φωτιά μετά από κανένα 2-3λεπτο αφού βάλαμε το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε να κρυώσει λίγο.
  • Σερβίρετε με λίγο ξύδι. Μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι και αλάτι στο πιάτο σας αν δεν βάλατε κατά το βράσιμο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χύτρα για θέματα γρηγοράδας


Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα (Jeux Sans Frontières - JSF) ήταν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), το οποίο ξεκίνησε το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος Intervilles.
Λογότυπο των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα.
Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Κάθε εκπομπή διεξαγόταν σε διαφορετική χώρα και η θεματολογία των παιχνιδιών αντλούνταν συνήθως από την ιστορία και τον πολιτισμό της φιλοξενούσας χώρας. Η τελευταία εκπομπή κάθε χρονιάς αποτελούσε τον "Τελικό", στον οποίο διαγωνίζονταν οι ομάδες που είχαν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε χώρα.
Το 1965 τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν με τη συμμετοχή τεσσάρων χωρών (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία). Η τεράστια επιτυχία του προγράμματος κίνησε το ενδιαφέρον συμμετοχής πολλών ακόμα χωρών, με αποτέλεσμα το 1979 να λάβουν μέρος για πρώτη φορά οκτώ χώρες συνολικά. Το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε το 1994, με τη συμμετοχή εννέα χωρών. Μετά από 18 έτη, τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα σταμάτησαν το 1983, αλλά επανήλθαν στις τηλεοπτικές οθόνες το 1988. Η Επιστροφή των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα οφείλεται στον παρουσιαστή της ιταλικής τηλεόρασης Ettore Andenna. Η EBU δήλωνε πως θα χρειαζόταν η συμμετοχή δύο «μεγάλων» χωρών στη νέα διοργάνωση, η Ιταλία ήταν μέσα, το θέμα ήταν η Γαλλία! Σε συνάντηση που είχε ο Ettore Andenna με την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου κα Simone Veil, το πρόβλημα λύθηκε σε δύο ώρες! Έως και το 1982 οι εκπομπές μεταδίδονταν ζωντανά μέσω του δικτύου της EBU στις χώρες που συμμετείχαν ενώ απο το 1988 η εκπομπή προβάλονταν μαγνητοσκοπημένη.
H Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά το 1993. Το 1996 αποτελεί μία κρίσιμη χρονιά για τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα, καθώς συνέβησαν ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος. Προκειμένου να μετριαστεί το υψηλό κόστος της παραγωγής, ανατέθηκε η διοργάνωση όλων των εκπομπών κάθε χρονιάς σε μία και μόνο χώρα (που ήταν η Ιταλία, με εξαίρεση το 1997). Φαίνεται όμως ότι αυτή η αλλαγή δεν συνέβαλε θετικά στην εξέλιξη του προγράμματος, καθώς το 2000 αποφασίστηκε αρχικά η αναβολή και στη συνέχεια η οριστική διακοπή του. Το 2007 η EBU ακύρωσε την προγραμματισμένη επαναφορά του προγράμματος λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής. Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα είναι μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές, για παράδειγμα η ΕΡΤ (Ελληνική Τηλεόραση) δαπανούσε κάθε χρόνο για την σειρά περίπου 100 εκατομύρια δραχμές ή 283.203 ευρώ.
Στις 4 Ιουνίου 2007 ξεκίνησε συλλογή υπογραφών μέσω του διαδικτύου με αίτημα την επιστροφή των JSF. Το αίτημα θα παραδοθεί στους υπευθύνους της EBU καθώς επίσης και σε εθνικούς τηλεοπτικούς φορείς.

Πηγή: wikipedia

Υπογραφές:

΄Ενα Video:



Panepistimio-Krhths

Νέα πενθήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα, για πέμπτη εβδομάδα, αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Μεταξύ των οκτώ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο επίσης, μεαπόφαση Συγκλήτου, έχει προχωρήσει σε “αναστολή λειτουργίας”και “αναβολή έναρξης του χειμερινού εξαμήνου, ήδη από τις 25 Σεπτεμβρίου.
Τα υπόλοιπα επτά πανεπιστημιακά ιδρύματα των οποίων οι διοικητικοί υπάλληλοι απεργούν, είναι τα εξής: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το site Wakeup.io σας προσφέρει την επιλογή, να σας πάρει τηλέφωνο συγκεκριμένη μέρα, συγκεκριμένη ώρα, όπου και να είστε και να σας ξυπνήσει!
Μόλις το δοκιμάσαμε και όντως πήραμε μια κλήση και ακούσαμε το ηχητικό "Please wake up"!

Αν δεν σας αρκεί ένα-δύο, έστω πέντε ξυπνητήρια, δοκιμάστε να σας πάρουν τηλέφωνο, είναι τσάμπα!
Το VLC είναι ένα από τα πιο αγαπημένα media players. Με το VLC μπορείτε να ακούσετε μουσική, να δείτε ταινία και πολλά άλλα.
Εδώ μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δοκιμάσετε!

Επίσης, πολλοί θα ξέρετε πως άλλο ένα πρόγραμμα το BS Player που ανήκει στην ίδια κατηγορία με το VLC, προσφέρει στον/η χρήστη να κατεβάσει υπότιτλους σε όποια γλώσσα θέλει ο/η χρήστης.
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε το BS Player

Αυτή η δυνατότητα δίνεται τώρα και για τους χρήστες του VLC με μια προέκταση που θα βρείτε εδώ!



--Οδηγίες--
Αν έχετε windows 7 τότε η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη. Κατεβάστε από εδώ το πρόγραμμα και τρέξτε το. Οδηγίες υπάρχουν στο αρχείο που θα κατεβάσετε.

Αν δεν έχετε windows 7 τότε:
1. Κατεβάστε τα αρχεία από το link, πατώντας το κουμπί Download ZIP, το οποίο βρίσκεται στη δεξιά στήλη
2. Φτιάξετε έναν φάκελο με όνομα "extensions" στους παρακάτω φακέλους ανάλογα με το λειτουργικό που έχετε:
  • Windows (all users): %ProgramFiles%\VideoLAN\VLC\lua\extensions\
  • Windows (current user): %APPDATA%\vlc\lua\extensions\
  • Linux (all users): /usr/lib/vlc/lua/extensions/
  • Linux (current user): ~/.local/share/vlc/lua/extensions/
  • Mac OS X (all users): /Applications/VLC.app/Contents/MacOS/share/lua/extensions/
  • Mac OS X (current user): /Users/%your_name%/Library/Application Support/org.videolan.vlc/lua/extensions/
3. Μετακινήστε εκεί το αρχείο vlsub.lua, από το αρχείο που κατεβάσατε στο 1ο βήμα
4. Τέλος!

Τώρα για να χρησιμοποιήσετε την δυνατότητα αυτή ανοίξτε ένα αρχείο βίντεο με το VLC, πηγαίνετε στο menu View > VLSub ή VLC > Extension > VLSub αν χρησιμοποιείτε Mac OS X και 

Χρειάζεστε Internet στο σπίτι αλλά ο γείτονας το έχει κλειδωμένο; Είστε έξω, χρειάζεστε γρήγορο Internet αλλά όλα τα WiFi spots που βρίσκετε είναι κλειστά; Κανένα πρόβλημα! Το markoutso σας έχει τη λύση!

Μέσα στο site μας θα βρείτε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που σας δίνει κωδικούς (passwords) για ασύρματα (WiFi) δίκτυα που βρίσκετε τριγύρω.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και γρήγορη αφού χρησιμοποιείτε μόνο το όνομα του δικτύου και παίρνετε τον κωδικό!!

Το cracker θα το βρείτε εδώ μαζί με οδηγίες χρήσης.

Use it wiselly...!

by Manolof