Απογοήτευση το iPhone 4s


Στα μέσα Οκτωβρίου η Apple λανσάρει το νέο iPhone, δεν είναι όμως το iPhone 5 που πολλοί περίμεναν.

Αρκετοί φαν της εταιρείας δηλώνουν ότι το iPhone 4S δεν είναι η μεγάλη αναβάθμιση που περίμεναν. Ακόμα και οι επενδυτές έδειξαν να απογοητεύονται, καθώς η μετοχή της Apple έπεσε έως και 5% την Τρίτη πριν επανέλθει τελικά σχεδόν στα αρχικά της επίπεδα.

Όμως η απογοήτευση πιθανότατα οφείλεται όχι στα ίδια τα χαρακτηριστικά του νέου τηλεφώνου, αλλά στο γεγονός ότι δεν ονομάζεται iPhone 5, σχολιάζει ο Πράσαντ Μαλαβίγια, καθηγητής μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Οι προσδοκίες του κοινού φαίνεται ότι ήταν υπερβολικές -ένα σύνηθες πρόβλημα για την Apple, της οποίας η μυστικοπάθεια δίνει συχνά λαβές για τα πιο υπερβολικά σενάρια. Δεδομένου ότι είχαν περάσει 16 μήνες από την παρουσίαση του προηγούμενου μοντέλου, η φαντασία είχε αρκετό καιρό να καλπάσει.

«Είναι το κλασικό σενάριο για την Apple: ο κόσμος έχει την απαίτηση από την εταιρεία να κάνει το αδύνατο» σχολίασε ο Τιμ Μπάζαριν, αναλυτής της Creative Strategies.

Υπήρχαν εξάλλου αναλυτές που επαίνεσαν την Apple για το γεγονός ότι δεν άλλαξε πολύ ένα τηλέφωνο που λειτουργεί καλά.

Το νέο iPhone έχει ταχύτερο επεξεργαστή και καλύτερη κάμερα, που τραβάει βίντεο 1080p, πέρα από αυτό όμως δεν απέχει από τον προκάτοχό του, το iPhone 4. To αναβαθμισμένο λειτουργικό iOS 5 θα είναι ούτως ή άλλως διαθέσιμο και για τις εκδόσεις 4 και 3GS της συσκευής, όχι όμως για το αρχικό iPhone ή το μοντέλο 3G.

Ίσως το σημαντικότερη λειτουργία που προσφέρει αποκλειστικά το iPhone 4S είναι το λογισμικό φωνητικών εντολών Siri.

Η εταιρεία αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην παρουσίαση της Τρίτης για να επιδείξει το Siri, το οποίο είναι σαφώς πιο ευέλικτο από τη λειτουργία φωνητικών εντολών στα προηγούμενα μοντέλα, πιθανώς καλύτερο και από το αντίστοιχο λογισμικό Voice Commands στα κινητά Android.

Το Siri μπορεί να αναλάβει να στέλνει SMS και email, να ελέγχει τον καιρό, να υπενθυμίζει συναντήσεις, να δίνει οδηγίες στο δρόμο, ακόμα και να δίνει ορισμούς λέξεων.

Το εντυπωσιακότερο όμως είναι ότι το Siri μπορεί να αντιμιλά, με την καλή όμως έννοια. Για παράδειγμα, μπορεί να απαντά προφορικά στην ερώτηση «Θα χρειαστώ ομπρέλα σήμερα;».

Το iPhone 4S θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και ορισμένες άλλες αγορές στις 14 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο θα έχει φτάσει σε 70 ακόμα χώρες.

Στην έκδοση με μνήμη 16GB, το 4S θα τιμάται στις ΗΠΑ 199 δολάρια με συμβόλαιο κινητής δύο ετών. Η έκδοση των 32 GB θα πωλείται προς 299 δολάρια, ενώ μια τρίτη των 64 GB θα φτάνει τα 399 δολάρια, πάντα με την επιδότηση.

Το προηγούμενο μοντέλο iPhone 4 θα συνεχίσει να πωλείται στη μειωμένη τιμή των 99 δολαρίων.




πηγή: tanea.gr