Φακές του Μπάρμπα kotsou

Καλησπέρα.
Επειδή και ο Κανάκης πίνει φακές, είπα σήμερα μια μέρα αφού εκτέλεσα αυτή τη συνταγή του BarbaKotsos, να την μοιραστώ μαζί σας..
Η συνταγή είναι για 4 άτομα ή 2 φαγανά!

Χρειάζεστε τα εξής:

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κιλό φακές
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • λίγο λάδι
  • ξύδι
  • αρισμαρί(προαιρετικά)
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω κρεμμύδια, ντομάτα και σκόρδο.


Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε ντομάτες, κρεμμύδια και σκόρδα με λίγο λάδι. Η ντομάτα ψιλοκομμένη στο χέρι, αλλιώς τα βάζουμε όλα στο multi
  • Έπειτα τσιγαρίζουμε στην παραπάνω σάλτσα τις φακές για 5-6 λεπτά
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, αρισμαρί (αν έχουμε), τον πελτέ και μπόλικο νερό και περιμένουμε για περίπου 45 λεπτά
  • Όσο περνά η ώρα ελέγχουμε μήπως δεν έχει υγρά η κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί
  • Επίσης ελέγχουμε αν η φακές έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμες.
  • Μόλις καταλάβουμε πως είναι ψιλο-έτοιμες, προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι
  • Σβήνουμε την φωτιά μετά από κανένα 2-3λεπτο αφού βάλαμε το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε να κρυώσει λίγο.
  • Σερβίρετε με λίγο ξύδι. Μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι και αλάτι στο πιάτο σας αν δεν βάλατε κατά το βράσιμο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χύτρα για θέματα γρηγοράδας