Οδηγίες:Πως να διαβάσετε για την εξεταστική

Εχοντας πια την εμπειρία 5 φοιτητικών ετών, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω σαφέστατες οδηγίες, ώστε οι λιγότερο πεπειραμένοι από εσάς να έχετε καλά αποτελέσματα στο διάβασμα σας. Κατα σειρά λοιπόν, διαβάζοντας για ένα μάθημα που θέλετε να δώσετε:




1. Φροντίστε ώστε το γραφείο σας να είναι πεντακάθαρο, τακτοποιημένο πλήρως, το πληκτρολόγιο σας να λάμπει και τα μολύβια να είναι σε ξεχωριστή μολυβοθήκη από τα στυλό.
2. Τσεκάρετε τα email σας.
3. Ανοίξτε το MSN σας, θέσατε εαυτόν σε κατάσταση busy ώστε να μη σας ενοχλούν τα sign in popups και γράψτε και κάποιο σχετικό p/m τύπου "μην ενοχλείτε". Οι πιο πεπειραμένοι από εσάς μπορούν να φτιάξουν επι τόπου auto-response message "Διαβάζω και θα σας απαντήσω αργότερα".
4. Τσεκάρετε τα email σας.
5. Τσεκάρετε τις τελευταίες μεταγραφές στο www.contra.gr. Θα παρατηρήσατε άλλωστε πως οι εξεταστικές και οι μεταγραφικές περίοδοι σχεδόν πάντα συμπίπτουν.
6. Ανοίξτε ξανά το MSN, βρείτε έναν εξίσου μαλάκα συμφοιτητή σας με εξίσου ηλίθιο p/m και ζητήστε του σημειώσεις (μετά από 10-15 λεπτά άσχετης κουβέντας).
7. Κόψτε, καθαρά και τακτικά, βερύκοκα, ροδάκινα, μούσμουλα, φράουλες και μάνγκο σε ένα πιάτο ώστε να μη χρειαστεί να σηκωθείτε εάν πεινάσετε.
8. Βάλτε ένα μπουκάλι νερό να παγώνει.
9. Φτιάξτε παγωμένο τσάι σε ένα άλλο μπουκάλι-αυτό που διαλύεις σκόνη μέσα σε νερό. Είναι πιο καλό από το έτοιμο γιατί παίρνει ώρα να φτιαχτεί.
10. Πηγαίντε στην τουαλέτα και κατουρήστε καθιστός ώστε να διαβάσετε και περιοδικό (όπως και στο χέσιμο). Κοιτάξτε τα δόντια σας στον καθρέφτη και προαιρετικά, βουρτσίστε τα.
11. Τσεκάρετε τα email σας.
12. Ανοίξτε το .pdf με τις σημειώσεις και κάντε το αμέσως minimize.
13. Ανοίξτε εκ νέου το MSN και ρωτήστε έναν συμφοιτητή σας (όχι τον ίδιο με πριν) αν οι σημειώσεις που έχετε είναι οι σωστές (μετά απο 10-15 λεπτά παρόμοιας άσχετης κουβέντας).
14. Ανοίξτε το αρχείο που αναγράφεται η ύλη, κοιτάξτε το για 2 λεπτά και απελπιστείτε για άλλα 20.
15. Πηγαίνετε στην κουζίνα και φτιάξτε φραπέ-stukkas, με τέσσερις κουταλιές καφέ και δυο κόκκους ζάχαρη ώστε να κρατηθείτε ξύπνιοι.
16. Ανοίξτε την τηλεόραση και δείτε ειδήσεις μέχρι να σταματήσουν να τσιρίζουν τα πιτσιρίκια του δίπλα. Γκρινιάξτε υπόκωφα ότι εξαιτίας τους δεν κοιμάστε καλά το πρωΐ και δεν μπορείτε να αποδώσετε μετά.
17. Ανοίξτε το www.sport-fm.gr να διασταυρώσετε αυτά που διαβάσατε προηγουμένως στο contra. Ποτέ δεν ξέρεις.
18. Φέρτε από την κουζίνα το παγωμένο νερό και το τσάι, καθαρίστε τα σουβέρ και ακουμπήστε τα μπουκάλια προσεκτικά πάνω στα σουβέρ στο γραφείο.
19. Προεκτείνετε το ήλιθιο p/m σας στο MSN, προσθέτοντας μπινελίκια στον καθηγητή, το θεό, τον Akira Kurosawa και τον συγγραφέα του βιβλίου. Κάντε από τέσσερα nudge σε κάθε φίλο σας που διαβάζει, κάνοντας copy/paste "DEN ANTEXW ALLO :@:@:@".
20. Η ώρα λογικά είναι γύρω στις 2 το βράδυ. Ίσα που προλαβαίνετε να φτιάξετε ή να παραγγείλετε κάτι για φαγητό, γιατί τα φρούτα δε σας έκαναν τίποτα.
21. Μέχρι να έρθει/γίνει το φαΐ, κατεβάστε 10 καινούρια albums και τέσσερις ταινίες.
22. Φτιάξτε επιμελώς τα tags των τραγουδιών, καθώς και μια λίστα στο player σας ώστε να τα ακούτε (σε χαμηλή ένταση) καθώς διαβάζετε. Βρείτε υπότιτλους για τις ταινίες ώστε να μην ψάχνετε εκείνη την ώρα.
23. Δειπνήστε βλέποντας Family Guy, Κωνσταντίνου & Ελένης, Κάκκαλο. Ποιος ηλίθιος μπορεί να συγκεντρωθεί τρώγοντας, δεν ξέρω.
24. Αφού φάτε, ανοίξτε το www.miniclip.com και παίξτε ότι παπαριά βρείτε εύκαιρη μέχρι να "σας κατέβει λίγο το φαΐ". Βάλτε καινούριο νερό να παγώνει.
25. Τσεκάρετε τα email σας-πως ξεχαστήκατε τόση ώρα;!
26. Κάντε reset στο modem/router, μην τυχόν και πέσει η σύνδεση την ώρα που έχετε κάποια απορία. Κάντε restart στο pc μην τυχόν και κολλήσει πάνω που συγκεντρωθήκατε.
27. Χωρίστε την ύλη σε φαβορί και αουτσάιντερ, και στη συνέχεια τα φαβορί σε καρα-SOS και minor priority.
28. Είναι ήδη 4-5 το χάραμα και το πρωΐ δίνετε. Πανικοβληθείτε. Ηρεμήστε. Επαναλάβατε.
29. Φτιάξτε έναν δεύτερο καφέ που μπροστά του η Χιροσίμα ήταν παιδική χαρά.
30. Αρχίστε να διαβάζετε το εισαγωγικό .pdf, πως λένε τον καθηγητή, πως βαθμολογείται το μάθημα, πως λένε τη γιαγιά του πρύτανη και πόσο ανέβηκε η ντομάτα στη Ζιμπάμπουε.
31. Από τα καρα-SOS που διαλέξατε πριν, διαβάστε τα μισά. Τα πιο κατανοητά μισά.
32. Μόλις ξημερώσει, βλαστημήστε. Τι τραβάμε η μαχόμενη φοιτητική νεολαία.
33. Τσεκάρετε τα email σας-μπας και έγινε τίποτα και αναβλήθηκε το μάθημα. Αν αναβλήθηκε, αφήστε να περάσουν οι μέρες μέχρι τη νέα ημερομηνία και ξαναπιάστε τη λίστα από την αρχή.
34. Πηγαίνετε στη σχολή με μαύρα μάτια και κεφάλι καζάνι και διαμαρτυρηθείτε ότι διαβάζατε όλο το βράδυ. Αν επιτρέπονται σημειώσεις στο μάθημα, πάρτε τις δικές σας, του καλύτερου φοιτητή του έτους (δεν τις χρειάζεται ο φλώρος), του σκύλου του και του τύπου που δουλέυει στο κυλικείο.
35. Κοπείτε και αποφασίστε ότι από την επόμενη εξεταστική σοβαρεύεστε.


Καλη επιτυχια σε ολες και ολους.