Φακές του Μπάρμπα kotsou
Επειδή και ο Κανάκης πίνει φακές, είπα σήμερα μια μέρα αφού εκτέλεσα αυτή τη συνταγή του BarbaKotsos, να την μοιραστώ μαζί σας..
Η συνταγή είναι για 4 άτομα ή 2 φαγανά!
Χρειάζεστε τα εξής:
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πελτέ ντομάτας
- 1/2 κιλό φακές
- αλάτι, πιπέρι
- 2-3 φύλλα δάφνης
- λίγο λάδι
- ξύδι
- αρισμαρί(προαιρετικά)
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω κρεμμύδια, ντομάτα και σκόρδο.
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε ντομάτες, κρεμμύδια και σκόρδα με λίγο λάδι. Η ντομάτα ψιλοκομμένη στο χέρι, αλλιώς τα βάζουμε όλα στο multi
- Έπειτα τσιγαρίζουμε στην παραπάνω σάλτσα τις φακές για 5-6 λεπτά
- Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, αρισμαρί (αν έχουμε), τον πελτέ και μπόλικο νερό και περιμένουμε για περίπου 45 λεπτά
- Όσο περνά η ώρα ελέγχουμε μήπως δεν έχει υγρά η κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί
- Επίσης ελέγχουμε αν η φακές έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμες.
- Μόλις καταλάβουμε πως είναι ψιλο-έτοιμες, προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι
- Σβήνουμε την φωτιά μετά από κανένα 2-3λεπτο αφού βάλαμε το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε να κρυώσει λίγο.
- Σερβίρετε με λίγο ξύδι. Μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι και αλάτι στο πιάτο σας αν δεν βάλατε κατά το βράσιμο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χύτρα για θέματα γρηγοράδας