Μεξικάνικες τορτίγιας


Υλικά: (Δοσολογία για 2-4 άτομα)


-750-800 γραμ. φιλέτο στήθους κοτόπουλου
-1-2 κόκκινες πιπεριές
-1-2 πράσινες πιπεριές
-1-2 κίτρινες πιπεριές
-1 κρεμμύδι
-1 σκόρδο
-350 γραμ. κρέμα γάλακτος
-τορτίγιας(μεξικάνικες πίττες)
-αλάτι, πιπέρι, κύμινο και αν θέλετε κάρι

Διαδικασία:


Βάζουμε λίγο νερό στο πάτο μιας κατσαρόλας και τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα.Το νερό ίσα ίσα να σκεπάζει το κοτόπουλο.

Το βράζουμε λίγο να μαλακώσει για να κοπεί πιο εύκολα.

Αφου μαλακώσει το κόβουμε σε κομμάτια το όπως και τις πιπεριές,το κρεμμύδι και 1-2 σκελίδες σκόρδο.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι στη κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε αλάτι,πιπέρι,κύμινο,(κάρι)

Προσθέτουμε κρασί σχεδόν να σκεπάσει το μίγμα και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Το αφήνουμε αρκετή ώρα για να ψηθεί το κοτόπουλο και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Όταν το κοτόπουλο ψηθεί και το περισσότερο κρασί έχει εξατμιστεί προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε.

Το αφήνουμε να βράσει και να δέσει και η σαλτσούλα μας είναι έτοιμη.


Για τις τορτίγιας :


Αν τις πάρουμε κατεψυγμένες τις βάζουμε στο τηγάνι και απο τις δυο μεριές για να ζεσταθούν. Αν τις πάρουμε απο το ράφι δεν χρειάζεται αυτό αλλά καλό είναι να ψηθούν.

Βάζουμε για γέμιση τη σάλτσα και τυλίγουμε την τορτίγια και...

το πιατάκι μας είναι έτοιμο!


Markoutsos