Η Google χρηματοδοτεί με $ 2.7 εκατομμύρια τη δημοσιογραφία

H Google ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει 2,7 εκατομμύρια δολάρια στο Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου για την προώθηση καινοτόμων παραγόντων στη δημοσιογραφία.
Το Ινστιτούτο, με έδρα στη Βιέννη, θα χρησιμοποιήσει την επιδότηση για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας IPI News, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει μη κερδοσκοπικά και κερδοσκοπικά σχέδια που αφορούν την ανάπτυξη

των ψηφιακών πλατφορμών ειδήσεων, νέα επιχειρηματικά μοντέλα για τη δημοσιογραφία και την κατάρτιση σε ψηφιακές εκθέσεις σε ολόκληρη την Αφρική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Τα 2.700.000 δολάρια αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι από τα 5.000.000 δολάρια που υποσχέθηκε να δωρίσει η Google σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εργάζονται για την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής δημοσιογραφίας τον Οκτώβριο του 2010.
Την εποχή εκείνη, η Google απένειμε 2 εκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα Knight στις ΗΠΑ και υποσχέθηκε τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια δολάρια στο τμήμα διεθνών ειδήσεων. Όπως και το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, το ίδρυμα Knight χρηματοδοτεί προγράμματα ανοιχτού κώδικα που σχετίζονται με την καινοτομία στις εκθέσεις ψηφιακών και κινητών συσκευών, τα νέα οικονομικά μοντέλα για τις ειδήσεις και την ανάπτυξη της κοινότητας.
πηγή:www.secnews.gr