”Στρατηγείο” της Toshiba η Βουλγαρία

Σε “στρατηγείο” της ιαπωνικής εταιρείας Toshiba για την -περαιτέρω- ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αναδεικνύεται η Βουλγαρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της βαλκανικής αυτής χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι,
οι επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρείας Οσάμου Τομίτα και Κέιζο Χόντα παρουσίασαν στον Βούλγαρο υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Τράιτσο Τράικοφ τον επενδυτικό σχεδιασμό της Toshiba για την παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα.
Επίσης, η διοίκηση της ιαπωνικής εταιρείας επανέλαβε στον κ. Τράικοφ ότι θα ξεκινήσει -σε συνεργασία- με βουλγαρική εταιρεία την παραγωγή και συναρμολόγηση μετατροπέων ενέργειας, οι οποίοι θα εξάγονται στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, η διοίκηση της ιαπωνικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η Toshiba θα προχωρήσει στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 10 MW στην πόλη Γιάμπολ, επένδυση αξίας 37,6 εκατομμυρίων ευρώ. Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα προμηθεύει ενέργεια σε 2.000 βουλγαρικά νοικοκυριά.

πηγή:www.secnews.gr