Apple: iOS 4.2!



  Η Apple έκανε πριν από λίγες ώρες διαθέσιμη την νέα έκδοση του iOS, την 4.2, στοχεύοντας με αυτήν κυρίως στην αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του tablet υπολογιστή που διαθέτει στην αγορά, του iPad, αλλά και στην παρουσίαση νέων λειτουργιών για το σύνολο των συσκευών της. Πάνω από100 νέα χαρακτηριστικά των εκδόσεων 4.0, 4.1 και 4.2 του iOS είναι πλέον διαθέσιμα και στο iPad, συμπεριλαμβανομένων της λειτουργίας multitasking, των φακέλων, του ενοποιημένου inbox, του Game Center καθώς επίσης και των Airplay και AirPrint.

  Όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs «το iOS 4.2 μεταμορφώνει το iPad σε ένα εντελώς νέο προϊόν, ακριβώς πάνω στην ώρα για την εορταστική περίοδο». Παράλληλα, η Apple παρουσίασε το AirPlay, μέσω του οποίου οι χρήστες iPhone, iPad και iPod Touch θα μπορούν να κάνουν «stream» την μουσική, τα βίντεο και τις φωτογραφίες τους σε συσκευές Apple TV αλλά και μέσω του Airport Express σε συμβατά ηχεία. Επιπρόσθετα, έκανε την επίσημη εμφάνιση του και το πολυαναμενόμενο Airprint, το οποίο δίνει την δυνατότητα απευθείας εκτύπωσης από τις προαναφερθείσες συσκευές σε συμβατούς εκτυπωτές, οι οποίοι αρχικά θα είναι κάποια μοντέλα της Hewlett-Packard. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η υπηρεσία «Find My iPhone», που επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίσουν την συσκευή τους σε περίπτωση που την χάσουν, θα είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν, σαν εφαρμογή.

  Το iOS 4.2 είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή μέσω του iTunes 10.1 για iPad, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 καθώς επίσης και για τα τελευταίας γενιάς iPod Touch. Σημειώνεται πως κάποια χαρακτηριστικά της νέας αυτής έκδοσης ενδέχεται να μην είναι συμβατά με όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα.