Μακαρονάδα με άσπρη σάλτσα και μανιτάρια


Υλικά
-Μακαρόνια
-Μανιτάρια shiitake ή όποιο άλλο είδος θέλετε
-Ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
-Λευκό ξηρό κρασί
-Κρέμα γάλακτος σόγιας
-Αλάτι
-Πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.Καθαρίζουμε το χώμα απ’τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα.Τα κόβουμε σε κομμάτια.Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι λάδι ή μαργαρίνη ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος.Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μετά από λίγα λεπτά παίρνουμε ένα μανιταράκι και το ακουμπάμε στο λάδι…αν κάνει τσιρ τσιρ σημαίνει πως είναι έτοιμο οπότε ρίχνουμε μέσα όλα τα μανιταράκια και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.Oταν παρατηρήσουμε πως το χρώμα τους έχει αλλάξει κάπως και έχουν ζαρώσει ελαφρώς σημαίνει πως ήρθε η ώρα να τα σβήσουμε δηλαδή να ρίξουμε από πάνω τους 1 σφηνάκι κρασί.Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ (μην στεγνώσουν τελείως να φαίνεται το λαδάκι τους) και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος σόγιας.Ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και φωνάζουμε τους φίλους μας ξελιμάσουν κι αυτοί οι κακόμοιροι!

πηγη:Syntages Tou Foititi