Τρέχει Τρέχει το νερό (Μαθήματα προς ναυτιλλομένους(συντάκτες))

Ωραίο το νέο φόντο? :P


Μάθημα 1ο - Νέα Ανάρτηση και μορφοποίηση της!

Για να γράψουμε μια ανάρτηση πρέπει αρχικά να είμαστε συνδεμένοι στο blogger!
Πατάμε λοιπόν Νέα Ανάρτηση που βρίσκετε είτε στον Πίνακα Ελέγχου είτε στην αρχική σελίδα του μπλοκ μας πάνω αριστερά!
Μετά γράφουμε τον "Τίτλο" της ανάρτησης μας! Πατάμε από κάτω "Σύνθεση" και όχι "Επεξεργασία html" αν δεν ξέρουμε να γράφουμε σε γλώσσα html
Κι αρχίζουμε από κάτω με το κείμενο της ανάρτησης!

Στη σύνθεση λοιπόν έχουμε τα εξής κουμπιά μορφοποίησης του κείμενου μας πάνω από το παράθυρο με το κείμενο μας:
Τα δυο πρώτα είναι της Αναίρεσης και της επανάληψης κάποιας επεξεργασίας μας!Ας πούμε για να πάμε πίσω ή μπροστά σε κάτι που κάναμε!

Μετά έχουμε τη Γραμματοσειρά ,Το Μέγεθος Γραμματοσειράς! Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά και όποιο μέγεθος μας βολεύει(κανονικό-μεγάλο)!

Μετά έχουμε τις επιλογές Έντονα ,Πλάγια ,Υπογράμμιση και Διακριτική Διαγραφή  ή και όλα ΜΑΖΙ!

Έπειτα το χρώμα κειμένου και το χρώμα φόντου κειμένου!Καλό θα ήταν και πάλι να γράφουμε σε μαύρο ή ότι άλλο χρωμα θέλουμε εκτός από λευκό!!!

Τώρα άμα θέλουμε να προσθέσουμε ένα Σύνδεσμο,Εικόνα από το Internet ή τον υπολογιστή μας ,Βίντεο από YouTube ή τον υπολογιστή μας πατάμε μια από της 3 επόμενες επιλογές αντίστοιχα!

Ας πούμε θέλουμε κάποιον σύνδεσμο!Πατάμε Σύνδεσμος και γράφουμε στο "Κείμενο προς προβολή:" πώς θέλουμε να φαίνεται ο σύνδεσμος στην ανάρτηση μας και στο
"Διεύθυνση συνδέσμου :" την διεύθυνση του συνδέσμου! παράδειγμα: Google

Για εικόνες Πατάμε πάνω στο "εισαγωγή εικόνας" και ανάλογα το από που θέλουμε να εισάγουμε μια
εικόνα εισάγουμε και τις ανάλογες πληροφορίες,αν θέλουμε από τον υπολογιστή μας πατάμε "επιλογή αρχείου",αν θέλουμε από το internet πατάμε "από μια διεύθυνση URL"!Αν δεν έχουμε Google Chrome και μπαίνουμε με Firefox ... οδηγίες εδώ!
Αντίστοιχα το ίδιο και για βίντεο από YouTube κτλ...

προσπερνάμε για μετά το κουμπί για την εισαγωγή μεταπήδησης

Μετά είναι τα κουμπιά που έχουν σχέση με τη σύνταξη των προτάσεων μας! Όπως το πως θα είναι η ευθυγράμμιση ,αν θέλουμε να φτιάξουμε μια λίστα αριθμημένη ή με κουκκίδες,να προσθέσουμε μια παράθεση και τέλος να καταργήσουμε την μορφοποίηση που έχουμε ήδη κάνει!

Τέλος κάποια βοήθημα γλώσσας όπως έλεγχος ορθογραφίας και μετάφραση!

Και τώρα ας μιλήσουμε για το κουμπί εισαγωγής μεταπήδησης! Είναι το κουμπί που μας βάζει το όριο στο τί θα φαίνεται στην αρχική σελίδα και το που θα μπει το γνωστό "Διαβάστε Περισσότερα"! Είναι καλό να μπαίνει σε μεγάλα κείμενα σαν κι αυτό γιατί αλλιώς κουράζετε και ο αναγνώστης!ΑΝ ΔΕΝ σας εμφανίζετε στην οθόνη, αφού τελειώσουμε το γράψιμο της ανάρτηση πατάμε πάνω πάνω "επεξεργασία HTML" και αντιγραφούμε τον κωδικά <!--more--> εκεί που θέλουμε να μπει το "Διαβάστε Περισσότερα"!
Για παράδειγμα σε αυτή την ανάρτηση ο κώδικας είναι κάπως έτσι : ---- Ωραίο το νέο φόντο? :P
<!--more-->
<b> Μάθημα 1ο - Νέα Ανάρτηση και μορφοποίηση της!</b> ----


Μάθημα 2ο - Ετικέτες
Πριν δημοσιεύσουμε την ανάρτηση μας βάζουμε κάποιες ετικέτες!Για να προσθέσουμε μια από αυτές που υπάρχουν ήδη απλά γράφουμε 1-2 γράμματα από ολόκληρη την ετικέτα και θα μας την εμφανίσει,την επιλέγουμε από τη λίστα και μπήκε! Διαθέσιμες ετικέτες:Cinema ,iPhone,Video,Αγάπη+Σέξ,Αθλητικά Νέα ,Ανέκδοτα ,Αστείο ,Βιβλία ,Εκδρομές ,Μουσική , Οδηγίες ,Οτι ναναι ,Παιχνίδια ,
Ταινίες ,Τεχνολογία ,Φαγητό-Συνταγές-Μαγαζιά ,Φοιτητικά Νέα!Αν καμιά από τις ετικέτες δεν μας καλύπτει το αφήνουμε κενό!Και το συζητάμε με κάποιον από τους admin!


Μάθημα 3ο - Επεξεργασία Εικόνας (αν έχουμε Google Chrome)
Όταν προσθέτουμε μια εικόνα στο blog μας μπορούμε να την επεξεργαστούμε!
Αν έχετε το google Chrome  πατώντας πάνω στην εικόνα εμφανίζονται από  κάτω οι επιλογές επεξεργασίας που έχουμε όπως το μέγεθος,το που θέλουμε να μπει η εικόνα, προσθήκη λεζάντας,...

Μάθημα 4ο - Προεπισκόπηση
Πριν Δημοσιέυσουμε την ανάρτηση μας καλό θα ήταν να κάνουμε μια "Προεπισκόπηση" και να δούμε πως θα εμφανιστεί στο blog!

Μάθημα 5ο - Προγραμματισμός Δημοσίευσης!
Κανονικά όταν τελειώνετε μια ανάρτηση πατώντας "ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ" , δημοσιευόταν εκείνη τη στιγμή! Μπορούμε να προγραμματίσουμε το πότε θέλουμε να δημοσιευτεί η ανάρτηση μας πολύ εύκολα!
Όταν τελειώσουμε με την Μορφοποίηση της ανάρτησης μας αμέσως κάτω από τις Ετικέτες υπάρχουν "οι Επιλογές ανάρτησης" πατάμε πάνω!και πάμε πάνω  δεξιά εκεί που γραφεί "Ημερομηνία και ώρα ανάρτησης" και πατάμε "Προγραμματίστηκε στις",και συμπληρώνουμε το πότε και τι ώρα θέλουμε να δημοσιευτεί η ανάρτηση μας!

Μάθημα 6ο - Επεξεργασία Αναρτήσεων
Όταν γράψουμε μια ανάρτηση ,στον Πίνακα ελέγχου μας έχουμε δίπλα στην επιλογή "ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ" την επιλογή "Επεξεργασία Αναρτήσεων"! Εκεί μπορούμε να δουμε τις αναρτήσεις του blog ,να τις επεξεργαστούμε ,να τις διαγράψουμε κτλ...


Κάντε μια δοκιμή να δείτε τι εμφανίζετε χωρίς να κάνετε δημοσίευση!!!
ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ!!!
ΤΕΛΟΣ να πούμε πως καλό θα ήταν να γράφουμε ελληνικά και όχι greeklish και  πάντα με σωστή ωρθωγραφηα :P
ερωτήσεις από κάτω...