Ο μύθος της Αφροδίτης

Μια αναδρομή στην αρχαιότητα, ιδιαίτερα την ελληνική όπου ο έρωτας είχε αναχθεί σε "επιστήμη", αλλά και τρόπος ζωής, αποδεικνύει, ότι πολύ πριν από την ανακάλυψη του Βιάγκρα, ο άνθρωπος έψαχνε πάντοτε ουσίες ή αντικείμενα που θα του εξασφάλιζαν έντονη ερωτική επιθυμία και καλή απόδοση στο σεξ.



Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Αφροδίτη είχε ιδρύσει στην Πάφο το ξακουστό ιερό της προκειμένου να χαρίσει την ηδονή στους ανθρώπους. Κάθε άνοιξη για πολλούς αιώνες, χιλιάδες προσκυνητές από κάθε γωνιά του τότε κόσμου συνέρεαν για να μυηθούν στα μυστικά του έρωτα από τις ιέρειες της θεάς. Στην πολυήμερη τελετή, το εκστασιασμένο πλήθος παρακολουθούσε γυμνικούς και μουσικούς αγώνες και έπαιρνε μέρος σε οργιαστικά δρώμενα, προσέφερε αναίμακτες θυσίες, άνθη και θυμιάματα και έκανε επικλήσεις στην Αφροδίτη να του χαρίσει την αιώνια λίμπιντο. Κάθε βράδυ, οι πιστοί προσέρχονταν στον κυρίως ναό, έδιναν ένα νόμισμα και έπαιρναν ως αντάλλαγμα λίγο αλάτι και έναν φαλλό από ζυμάρι, τα οποία θα τους εξασφάλιζαν μάξιμουμ ερωτικές επιδόσεις για τις ημέρες που θα ακολουθούσαν. Γύρω από το ναό υπήρχε ο ιερός κήπος της Αφροδίτης, που ήταν γεμάτος από λουλούδια και δέντρα αφροδισιακά. Ανάμεσά τους μυρτιές, κυδωνιές και το πολυαγαπημένο φυτό της θεάς η ροδιά, σύμβολο των αχαλίνωτου πάθους για τους αρχαίους. Στους χώρους γύρω από το ναό έκαιγε συνεχώς λιβάνι και οι επισκέπτες μεθούσαν με τα δυνατά αρώματα και περίεργα αφροδισιακά ποτά, των οποίο η συνταγή παραμένει άγνωστη.



Απομεινάρια αυτής της πίστης υπάρχουν ακόμη, καθώς σε πολλές περιοχές υπάρχει το έθιμο οι ερωτευμένοι να ανταλλάζουν ρόδια για να εκδηλώσουν το ασίγαστο πάθος τους. Παλαιότερα, το να προσφέρει ένας άντρας σε μια γυναίκα ένα ρόδι μπορούσε να θεωρηθεί και ως προσβολή, γιατί εκλαμβανόταν ως ανήθικη πρόταση.

Φετίχ, αφροδισιακά και ταμπού συνδέονται άμεσα, καθώς ακόμη και οι επιστήμονες, που συνήθως δυσπιστούν ως προς την αποτελεσματικότητα των διαφόρων "ερωτικών ελιξιρίων", υποστηρίζουν, ότι ακόμη και το να "πιστέψει κανείς, ότι κάτι μπορεί να του κάνει καλό και να τον ανεβάσει, τον βοηθά να ξεπεράσει κάποια κόμπλεξ και να απελευθερωθεί, και σε αρκετές περιπτώσεις να θεραπεύσει την ανικανότητα που οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια".

Έτσι εξηγούν και την υστερία που είχε ξεσπάσει γύρω από το Βιάγκρα, το οποίο, παρόλο που δεν το χρειάζονται όλοι, παίρνουν πολλοί για να μειώσουν τις πιθανότητες αποτυχίας ή έστω για να νιώσουν αυτοί πιο σίγουροι. Και βέβαια εκτός από το χάπι του σεξ, όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν σε ερωτικά αντικείμενα και διεγερτικά προκειμένου να "ικανοποιηθούν".

Πηγή:http://www.metafysiko.gr