Beer Pong


Το Beer Pong είναι ένα αμερικάνικο παιχνίδι το οποίο έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την
μπύρα.






ΣΤΟΧΟΣ:
Η αντίπαλη ομάδα να καταναλώσει τα περισσότερα ποτήρια μπυρας

ΤΙ ΧΡΕΑΙΖΟΜΑΣΤΕ;

1) Πλαστικά ποτήρια

2) Μπύρες

3)Μπαλάκια του ping pong

4) 2 Μπολ με νερό

5)Ένα μεγάλο πάγκο με τις 2 άκρες ακάλυπτες ή ένα μεγάλο τραπέζι


ΣΤΗΣΙΜΟ

Το παιχνίδι αποτελείται απο 2 ομάδες. Και οι 2 ομάδες πρέπει να γεμίσουν τα ποτήρια τους με
μπύρα και να τα στήσουν στις 2 άκρες του τραπεζιού ( ο αριθμός των ποτηριών πρεπει να είναι ίσος και στις 2 ομαδες και καθορίζεται απο τις ορέξεις σας) κατα τον ίδιο τρόπο ξεκινώντας σε σχήμα πυραμίδας ,και καθώς αφαιρούνται τα ποτήρια ανα γύρο πρέπει να τα προσαρμάζετε έτσι ώστε να παραμένουν κολλητά.


ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Αποφασίζουμε ποιά ομάδα θα ξεκινήσει πρώτη. Οι παίχτες κάθε ομάδας βρίσκονται στην άκρη του τραπεζιου (οπου ειναι στημένα τα ποτήρια κάθε ομάδας) και πρέπει να παραμείνουν εκεί καθ'όλη την διάρκεια του γύρου τους καθώς απο εκείνο το σημείο θα πρέπει να ρίχνουν τα μπαλάκια του ping pong. Η ομάδα που παίζει καθορίζει με ποιά σειρα θα παίξουν οι παίχτες της και ξεκινούν. Ο πρώτος παίχτης πρέπει να σημαδέψει τα ποτήρια της αντίπαλης ομάδας με σκοπό το μπαλάκι του ping pong να μπεί σε ένα απο αυτά.
-->Εάν το καταφέρει, τότε κάποιος απο τους αντίπαλους παίχτες πρέπει να πιεί την μπύρα στο συγκεκριμένο ποτήρι .......(δεν πίνουμε όμως πρωτού τελειώσουν όλοι οι παιχτες την σειρα τους)
-->Εάν αποτύχει συνεχίζει ο επόμενος παίχτης.

(Μετά απο κάθε γύρο ξεπλένουμε τα μπαλάκια του ping pong στα μπολ με το νερό για λόγους υγιεινής.)

Έτσι, η ομάδα η οποία χάνει πρώτη τα ποτήρια της είναι η χαμένη και οφείλει να πιεί τα ποτήρια της νικήτριας ομάδας που έχουν απομείνει.



TIPS & RULES

Σε οποιαδήποτε παραβίαση ΠΙΝΟΥΜΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!


1) Μπορούμε να ρίξουμε το μπαλάκι με 2 τρόπους

α)Είτε απευθείας στο ποτήρι
β)Είτε με το να χτυπήσει πρώτα στη επιφανεια του τραπεζιού και μετά να μπει μέσα στο ποτήρι

Στην περίπτωση που επιλέξουμε τον 2ο τρόπο, η αντίπαλη ομάδα έχει το δικαίωμα ΑΦΟΥ χτυπήσει το μπαλάκι στην επιφάνεια του τραπεζιού, να το πιάσει , ή να το αποπροσανατολίσει έτσι ώστε να χάσει τον στόχο του. Εάν δεν εχει χτυπήσει το μπαλάκι στο τραπέζι, τότε ο έξυπνος που σκέφτηκε να αγγίξει το μπαλάκι έχει παραβιάσει και αναγκαστικά πρέπει να πιει ( αυτός ή ένας άλλος παίχτης της ομάδας) ένα απο τα ποτήρια της ομάδας του.

Στην περίπτωση που επιλέξουμε τον 1ο τρόπο και το μπαλάκι ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ την επιφάνεια του τραπεζιού, οι αντίπαλοι μπορούν να πιάσουν το μπαλάκι και το άτομο που το έριξε, πρέπει να πιεί ένα απο τα ποτήρια της ομάδας του. Εάν το μπαλάκι ΔΕΝ εχει περάσει το όριο του τραπεζιού τότε ο πόντιος που το έπιασε έχει παραβιάσει οπότε πινεί εκέινος ένα απο τα ποτήρια της ομάδας του. (ΠΡΟΣΟΧΗ! Βασική προυπόθεση είναι το μπαλάκι να μην εχει αγγίξει σε καμία άλλη επιφάνεια...)


2) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΤΣΟΥΜΠΑΛΟΥΣ!!!!!!!Αν κατά τύχη ρίξεις ένα ποτήρι, ακόμη και άν έπεσε επειδή έριξες το μπαλάκι με πολύ δύναμη πάνω στο ποτήρι, τότε έχεις παραβιάσει οπότε κλασσικα πίνεις ένα απο τα ποτήρια της ομάδας σου.....


3)Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ

Με αυτό το κανόνα μπορείς να κερδίσεις ακόμα και αν βρίσκεσαι σε μειωνεκτική θέση.
Όταν 2 παίχτες της ΙΔΙΑΣ ομάδας, βάλουν τα μπαλάκια τους (του ping pong, μην παρεξηγηθούμε ) στο ΙΔΙΟ ποτήρι της αντίπαλης ομάδας, στον ΙΔΙΟ γύρο
τότε οι αντίπαλοι χάνουν επιτόπου και επομένος πρέπει να πιούν ΌΛΑ τα ποτήρια που έχουν μείνει στο τραπέζι............





Αυτά λοιπόν, σας εύχομαι καλή διασκέδαση!!!