Halo

Halo είναι το όνομα μιας σειράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας. Είναι δημιούργημα της Bungie, ανήκει και εκδίδεται από ταMicrosoft Game Studios. Η σειρά περιλαμβάνει τα παιχνίδια Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo Wars, Halo 3: ODST και το Halo: Reach.




Halo: Combat Evolved
Το Halo: Combat Evolved είναι το πρώτο επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι βολών πρώτου προσώπου της σειράς Halo των Bungie Studios που κυκλοφόρησε 15 Νοεμβρίου 2001 στο λανσάρισμα της κονσόλας Xbox στην Αμερική.


To Halo διαδραματίζεται στο έτος 2552, όπου η ανθρωπότητα βρίσκεται σε πόλεμο με μία εξωγήινη φυλή, τους Covenant. Αυτοί ξεκίνησαν έναν αιματηρό πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα καθώς πίστευαν ότι ήταν μια αίρεση ενάντια στα θρησκευτικά τους πιστεύω. Οι Covenant είναι μια φανταστική θρησκευτική συμμαχία πολλών εξωγήινων φυλών η οποία έλεγχε έναν μεγάλο αριθμό από πλανητικά συστήματα σε όλο τον γαλαξία. Μετά από πολλά χρόνια μάχης, οι άνθρωποι κατάφεραν να σταματήσουν τον πόλεμο αυτόν με το να σκοτώσουν τον θρησκευτικό τους ηγέτη και να συμμαχήσουν με ένα από τα εξωγήινα είδη, τους Elites. H ιστορία αρχίζει στο διαστημόπλοιο Pillar of Autumn, στο οποίο βρίσκεται ο τελευταίος μίας σειράς βιονικών στρατιωτών, ο Master Chief ή αλλιώς ο John-117. Προηγήθηκε μία τεράστια επίθεση στον πλανήτη Reach, ο οποίος ανήκει στην ανθρωπότητα και ένα από τα πλοία που κατάφεραν να φύγουν ήταν το Pillar of Autumn. To διαστημόπλοιο βρίσκει στην πορεία του ένα περίεργο πλανήτη σε σχήμα δαχτυλιδιού και αμέσως δέχεται επίθεση.
Το Halo: Combat Evolved, όπως λένε οι κριτικοί, έσωσε το Xbox από μία σίγουρη αποτυχία. Το ίδιο το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε ως επαναστατικό για τον πρωτοποριακό τρόπο μάχης και για την ισορροπία που διέπει το gameplay και σημείωσε πωλήσεις εκατομμυρίων. Ως τον Σεπτέμβριο του 2007, το Halo έχει πουλήσει 6 εκατομμύρια κομμάτια.

Halo 2
Το Halo 2 κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου 2004 στην Αμερική και σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, αφού πούλησε 2,4 εκατομμύρια κομμάτια σε δύο μέρες, έμεινε κορυφαίος τίτλος στο Xbox Live μέχρι να κυκλοφορήσει το Gears of War το τέλος του 2006, ενώ έλαβε και άριστες κριτικές από τον ειδικό τύπο. Ακολουθεί τα γεγονότα αμέσως μετά από το Halo, με την Γη να δέχεται επίθεση από τους Covenant και την πλοκή να εξελίσσεται περαιτέρω. Το Halo 2 κυκλοφορεί για PC από τις 29 Μαΐου 2007, είναι συμβατό μόνο με Windows Vista ενώ υπάρχει και ανεπίσημη μέθοδος για να τρέξει σε Windows XP. Το Halo 2 κατείχε το ρεκόρ πωλήσεων με 125 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες δύο μέρες κυκλοφορίας του. Ως τον Νοέμβριο του 2007, το Halo 2 στο Xbox είχε πουλήσει 7 εκατομμύρια κομμάτια.



Halo 3
Στις 9 Μαΐου 2006, στην έκθεση Ε3, ανακοινώθηκε το Halo 3, η τρίτη συνέχεια της σειράς. Σύμφωνα με την Bungie, το παιχνίδι είναι το τελευταίο αυτής της ιστορίας αλλά όχι και το τελευταίο Halo. Διαδραματίζεται κυρίως στην υποδουλωμένη από τους Covenant Γη, και έχει ως κεντρικό άξονα την ανακάλυψη της Ark, ενός συστήματος που θα μπορεί να πυροδοτήσει τα Halo. Το Halo 3 κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2007 στην Αμερική και στις 26 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη. Συνολικά σε 37 χώρες και σε 17 γλώσσες. Κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.
Την Standard Edition, που περιλαμβάνει τον δίσκο του παιχνιδιού και το εγχειρίδιο χρήσης.
Την Limited Edition, που περιλαμβάνει τον δίσκο του παιχνιδιού, το εγχειρίδιο χρήσης, έναν έξτρα δίσκο με βίντεο, ένα επιπλέον βιβλίο και μεταλλική θήκη.
Την Legendary Edition, που περιλαμβάνει τον δίσκο του παιχνιδιού, το εγχειρίδιο χρήσης, έναν έξτρα δίσκο με βίντεο, ένα επιπλέον βιβλίο, το κράνος του Master Chief σε μικρογραφία και μεταλλική θήκη.
Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του κατέρριψε το ρεκόρ πωλήσεων που κατείχε το Halo 2 με 170 εκατομμύρια δολάρια πωλήσεις. Επιπλέον 1,7 εκατομμύρια παιχνίδια προπωλήθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ 1 εκατομμύριο χρήστες το έπαιξαν στο Xbox Live επίσης στις ΗΠΑ, στις πρώτες 20 ώρες της κυκλοφορίας του καταφέρνοντας την 25η Σεπτεμβρίου να είναι η πιο δραστήρια μέρα για την εν λόγω υπηρεσία. Μέχρι τις αρχές του 2008, το Halo 3 είχε πουλήσει 8 εκατομμύρια κομμάτια.

Halo Wars
Το Halo Wars είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής πραγματικού χρόνου που παρουσιάστηκε στην X06 και αναπτύχθηκε απο την Ensemble Studios. Στην E3 2007 παρουσιάστηκε ένα τρέιλερ με gameplay απο το παιχνίδι και παρουσίαζε μάχες με Warthog και εξωγήινα Scarab. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία και την Αυστραλία στις 26 Φεβρουαρίου 2009, στις περιοχές με το σύστημα PAL στις 27 Φεβρουαρίου και στην Βόρεια Αμερική στις 3 Μαρτίου.

Halo 3: ODST
Το Halo 3: ODST (αρχικά Halo 3: Recon) είναι ένα βιντεοπαιχνίδι βολών πρώτου προσώπου που αναπτύχθηκε από την Bungie και εκδόθηκε από την Microsoft. Κυκλοφόρησε για το Xbox 360 στις 22 Σεπτεμβρίου 2009.

Halo: Reach
Το Halo: Reach είναι ένα βιντεοπαιχνίδι βολών πρώτου προσώπου για το Xbox 360. Κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 14 Σεπτεμβρίου, 2010. Η παγκόσμια πρεμιέρα του έγινε στις 12 Δεκεμβρίου 2009 στα Spike Video Game Awards. Επίσης, είναι το τελευταίο Halo της Bungie. Τα γραφικά του παιχνιδιού έχουν δραματικά αλλάξει, με πολλές λεπτομέριες.



Αφιερωμένο στους 3 υπόλοιπους μαρκούτσους με τους οποίους φάγαμε 1,5 ώρες να φτίαξουμε Internet Game και τελικά καήκαμε μέχρι τις 5 το πρωί στο Halo1 ,ούτε καν 3! πφφφ! Δικό σας και το επόμενο βίντεο!