Figliano


To Figliano(ή Filgiano για κάποιους άλλους), είναι ενα παιχνίδι που μάθαμε εδώ, άγνωστης προελεύσεως, με γρήγορα αντανακλαστικά και πολυ ποτό...(Ευχαριστούμε το παιδί που μας το έμαθε!!! )


Παίκτες
: Πάνω απο δύο.Απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει όριο!Εξαρτάται απο τα ποτά!

Πώς Παίζεται:

Οι παίκετς κάθονται σε ενα τραπέζι ώστε όλοι να έχουν στο οπτικό πεδιο τους, όλους τους υπόλοιπους.Ο καθένας έχει ενα ποτήρι μπροστά του γεμάτο με ποτό(με μπύρα συνήθως) και το μπουκαλι με το ποτό στη μέση του τραπεζιού(μπορείτε να έχετε όσα μπουκάλια θέλετε, ανάλογα το μέγεθος του τραπεζιού).Για να καταλάβετε καλύτερα σκεφτείτε οτι υπάρχει μία νοητή μπάλα που πασσάρει ο ένας στον άλλον.Όποιου του πέσει...πίνει!!

Πιο συγκεκριμένα:

Υπάρχουν 4 τρόποι,συγκεκρίμενα λέξεις για να πασσάρεις τη νοητή "μπάλα" στον αντίπαλο.Οι λέξεις είναι οι εξείς:

1. Figliano(φιγκλιάνο)= δεξιά
2. Lieberman(λίμπερμαν)= αριστερά
3. Zoom(ζουμ)
4. Swartz(σγουορτς)

(Για τα 3 και 4 θα εξηγήσουμε παρακάτω)

Το παιχνίδι ξεκινάει με την εντολή Zoom αναγκαστικά.Ο παίκτης που παίζει πρώτος φωνάζει Zoom κοιτάζοντας καθαρά αυτόν που θέλει να πασσάρει τη μπάλα. Αμέσως ο δέκτης πρέπει να πεί μία απο τις υπόλοιπες εντολές.(Συμπεριλμβανομένου και το Zoom)Αν πει Figliano,θα πρέπει να μιλησει ο δεξιός του,αντίστοιχα αν πει Lieberman,θα πρέπει να μιλησει ο αριστερός του,αν πει Zoom πρέπει να κοιτάξει καθαρά κάποιον ωστε να μιλήσει εκείνος και τέλος αν πεί Swartz πρέπει να μιλήσει ο τελευταίος που μίλησε(κατι σαν καθρεφτάκι που λέμε και εμείς).Και κάπως ετσι κυλάει το παιχνίδι...Όποιος μιλήσει ενω δεν είναι η σειρά του ,πει λάθος τη λέξη,ξεκινήσει με άλλη λέξη και οχι με Zoom,κομπιάσει, αργήσει η κάνει κάποιο σφάλμα που θεωρείτε εσείς οτι ήταν σοβαρό(όπως το να μην κοιτάξει καθαρά στο Zoom,ή να μιλάει πολυ σιγά π.χ). πίνει!!!
Με το που πιεί, γεμίζει μόνος του το ποτήρι και ξεκινάει παλι το καινούργιο παιχνίδι λέγοντας Zoom. Σε περίπτωση που ξεκινήσει το παιχνίδι ενω το ποτήρι του δεν είναι γεμάτο, τότε ξαναπίνει και ξεκινάει πάλι μετά!

Περιορισμοί:

Το παιχνίδι έχει και κάποιους άλλους περιορισμούς:

1.(Zoom στο Zoom)-->Δεν μπορεί κάποιος να πει Zoom σε αυτόν που μόλις του είπε Zoom

2.( 3 φορές)-->Αυτό χωρίζεται σε 2 σκέλη:



α.Δε μπορεί να ακουστεί η ίδια λέξη 3 φορές συνεχόμενα(πχ αν πεί ο ένας παίκτης Figliano,πεί και ο δεξιός τουFigliano,o επόμενος που μιλάει -ο δεξιός δηλαδή-δε μπορεί να ξαναπεί Figliano .Αν πεί,χάνει και πρέπει να πιεί )

β.Παρομοίως δε μπορεί κάποιος να πει την ίδια λέξη 3 φορές όταν του δίνεται συνεχόμενα ο λογος.(Αν π.χ πει κάποιος Liberman,ο αριστερός του,του ξαναδίνει το λόγο,πει πάλι Lieberman,και του ξαναδωθεί ο λόγος αν πεί πάλι Lieberman χάνει).Δε χρειάζεται να έχετε το νου σας, για να δείτε ποιός λέει την ίδια λεξη 3 φορές.Θα φανεί απο τη μονοτονία του παιχνιδιού εφόσον ο λόγος θα δίνεται συνεχόμενα σε αυτόν που μάλλον θα κάνει το λάθος.

Ποιός κερδίζει?

Το παιχνίδι δεν παίζεται για τη νίκη αλλά είναι καθαρά για διασκέδαση και μεθύσια(απομακρύνετε τους καναπέδες κακού-καλού,ξέρουν μερικοί...!!!).Αν θέλετε ντε και καλά να βγεί καποιός νικητής, τότε οταν θα έχει τελειώσει το διαθέσιμο ποτό,όποιος χάνει απο αυτήν τη στιγμή και πέρα βγαίνει και απο το παιχνίδι.Νικητής δε θα είναι ένας αλλά δύο,εφόσον δε μπορεί να γίνει παιχνίδι μόνο με δύο άτομα.

Ποτό:

Συνήθως παίζεται με μπύρα ή κρασί.Όσο πιο ελαφρύ τόσο το καλύτερο.Ε,μη βγείτε νοκ-αουτ απο το δεύτερο γύρο!

Συνολικά:

Ένα γαμάτο παιχνιδάκι που θα σας κάνει να πεθάνετε στο γέλιο.Επιβάλλεται μεγάλη προσοχή για να μην το παρακάνετε.Με ρέγουλα!!!

Καλή Διασκέδαση!!!


Markoutsos