Κεφάλαιο 1.4 - Εντριβή στο τρόπο σκέψης μερικών ζευγαριών (αποχή απο το σεξ)

Σχέση χωρίς σεξ? Είναι σαν δώρο που δεν το ανοίγεις!

Όσοι έχουν κολλήσει στο Κεφάλαιο 1 ,σαν κι εμένα, το δώρο αυτό δεν το βλέπουν/έχουν!

Τέλος πάντων η όλη αυτή κατάσταση μας έκανε να φιλοσοφήσουμε στο τί κάνει τα ζευγάρια να απέχουν από το κρεβάτι???



Πρώτη σκέψη είναι ο Φόβος! Άγχος πως κάτι θα πάει στραβά,πως θα πονέσεις κτλ κτλ! Πάντα η πρώτη φορά είναι κάπως! Εννοώ πως δοκιμάζεις κάτι καινούργιο, δεν ήξερες και από πάντα τί να κάνεις πάνω στο σεξ!! Από τη μία η περιέργεια και από την άλλη αυτά που ακούγονται! Σχόλια και απόψεις όσων δεν ήταν καλή η πρώτη φορά! Το καλό είναι μετά! Την πρώτη φορά είτε θα την θυμάστε για πάντα ,σαν κάτι ωραίο/τρυφερό ή κάτι άσχημο ,είτε θα την ξεχάσετε λέγοντας "Καλά αυτό ήταν?Δεν ήταν και κακό!"!!! Ο φόβος μπορεί να προκαλέσει ψυχοσωματικές αντιδράσεις όπως ο κολεόσπασμος   που προκαλεί σύσπαση του κόλπου και εμποδίζει την είσοδο του πέους!



Δεύτερη σκέψη το να μην έχεις καλή ιδέα για το σώμα σου! Το πώς βλέπεις τον εαυτό σου ή το πως βλέπουν οι άλλοι εσένα κρίνει αρκετά πράγματα! Αρχικά πρέπει να ξέρουμε πως πρέπει να σεβόμαστε το σώμα μας και έπειτα να λέμε " Ναι είμαι πολύ ωραίος/α!!!" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ! Αλλιώς χάνουμε την ανθρωπιά μας!Κρίνουμε κάποιον από την εξωτερική εμφάνιση κι όχι από το έχει μέσα του!οπότε...
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΡΦΟΙ!!!


Συνεχίζουμε λοιπόν και βάζουμε στο  τραπέζι το θέμα Τραυματική εμπειρία/σεξουαλική κακοποίηση! Σίγουρα η σεξουαλική κακοποίηση είναι μια δυσάρεστη εμπειρία και εύχομαι κανείς/καμία να μη τη ζήσει! Σίγουρα θα σου δημιουργήσει μια τραυματική εικόνα απέναντι στο σεξ ,επειδή ένας ανώμαλος δεν σέβεται δεν .... Δεν υπάρχουν λόγια.Μόνο οργή
Το θέμα είναι πως δεν πρέπει τέτοιες καταστάσεις να μας σημαδεύουν για μια ζωή!Πρέπει με την βοήθεια όλων να προχωρήσουμε/να ξεχάσουμε και να αλλάξουμε σελίδα στη ζωή μας, αξίζουμε κάτι καλύτερο ας το κυνηγήσουμε!

Και τέλος έρχεται το άγιο χέρι της εκκλησίας!Θρησκευτικές αντιλήψεις και ταμπού παρακαλώ στον κάδο!Δεν δέχομαι κουβέντα! αν έχεις αποδείξεις,επιχειρήματα σε σχόλιο παρακαλώ!Αλλιώς μη μου λες εμένα "Μα τι θα πει η εκκλησία" και ατάκες τύπου "Πριν τον γάμο δεν έχει σεξ"!

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
Η ολοκληρωτική αποχή από το σεξ δεν έχει καµία σωµατική επίπτωση, µπορεί ωστόσο να έχει ψυχολογικές συνέπειες, που συχνά χρειάζονται παρέµβαση από ειδικό.