Ρόδα, τσάντα και κοπάνα!



Πριν από 30 χρόνια προβλήθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο λόγος για την ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Θέμα της, η ζωή μιας παρέας σε ένα λύκειο...


Τότε πρωταγωνίστησαν ιδιαίτερα δημοφιλείς ηθοποιοί της εποχής, όπως Σταμάτης Γαρδέλης, Τέτα Ντούζου, Στηβ Ντούζος, Βίνα Ασίκη, Ισμήνη Καλέση, αλλά και παλαιότεροι αυτών, όπως Μίμης Φωτόπουλος και ο Νίκος Ρίζος.



Εκείνη την κινηματογραφική επιτυχία, ακολούθησαν άλλες δύο ομώνυμες βιντεοταινίες, πάντα με το ίδιο θέμα και τη σκηνοθετική υπογραφή του Όμηρου Ευστρατιάδη.

Ο ίδιος σκηνοθέτης, φέτος, επιχειρεί για ακόμη μία φορά το ίδιο κόνσεπτ, ώστε να δημιουργήσει άλλη μία ταινία εμπνευσμένη από τη σχέση μαθητών με καθηγητές.

Ο Όμηρος γνωρίζει καλά τη συνταγή της επιτυχίας. Πολλοί από τους, τότε, μαθητές σήμερα έχουν ρόλο καθηγητή, ενώ παράλληλα νέοι ηθοποιοί, σε ρόλο μαθητών, έρχονται να ταράξουν την ηρεμία των πρώτων.

Στο καστ έρχεται να προστεθεί ο Κώστας Βουτσάς σε ρόλο επιχειρηματία- λυκειάρχη, η Νένα Χρονοπούλου σε ρόλο καθηγητή, ο Γιάννης Παπαθανάσης σε ρόλο κηπουρού (για τον φουκαριάρη τον Όμηρο!), η πανταχού παρούσα Ματούλα και πολλοί άλλοι εκλεκτοί Έλληνες ηθοποιοί.



Trailer




Πηγή: www.zougla.gr