Στις 22 Μαρτίου ο Firefox 4


Η Mozilla φέρεται έτοιμη να διαθέσει στο κοινό την τελική έκδοση του πολυαναμενόμενου Firefox 4. Σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται στον Damon Sicore της Mozilla, ο Firefox 4 πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου.


Ο Sicore φέρεται να δήλωσε ότι "η release candidate (που κυκλοφόρησε πρόσφατα) έτυχε πολύ θερμής υποδοχής. Είναι καιρός να αποφασίσουμε για την τελική έκδοση. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο θέμα που να μας μπλοκάρει και μάλλον η RC1 θα είναι η τελική έκδοση". Έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι "αν ανακαλύψουμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δε μπορούμε να δώσουμε άμεσα την τελική έκδοση, θα βγει και δεύτερη release candidate".

Είναι σίγουρα θετικό το γεγονός ότι έχουμε επιτέλους μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τον Firefox 4, ωστόσο φρόνιμο θα ήταν να περιμένουμε μέχρι να τον δούμε με τα μάτια μας. Το ότι χρειάστηκε να βγουν 12 εκδόσεις beta μέχρι σήμερα είναι ένας λόγος που μας κάνει να διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις.

Η κυκλοφορία του Firefox 4 θα λάβει χώρα λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία του Internet Explorer 9 της Microsoft. Εν αναμονή των μετρήσεων σχετικά με τις επιδόσεις των δύο browsers, οι άνθρωποι της Mozilla έσπευσαν να αξιοποιήσουν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: ο Firefox 4 λειτουργεί στα Windows XP, ενώ ο Internet Explorer 9 όχι.
πηγή:http://e-pcmag.gr/news/stis-22-martiou-o-firefox-4