Η Microsoft ανακοινώνει τον Internet Explorer 9


Ένα νέο επεισόδιο στον "πόλεμο των browsers" είναι πλέον γεγονός. Η Microsoft ανακοίνωσε τον Internet Explorer 9, τη νέα έκδοση έκδοση του browser για Windows που φιλοδοξεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών.


Το design του νέου IE είναι σαφώς πιο λιτό από το προηγούμενο και δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν να τονίζουν ότι μοιάζει με τη φιλοσοφία του Chrome. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του IE9 περιλαμβάνουν νέα JavaScript engine (Chakra), υποστήριξη HTML5, hardware accelerated γραφικά και κείμενο, tracking protection, σελίδα για νέο tab με links σε sites που επισκέπτεται συχνά ο χρήστης, address bar με δυνατότητες αναζήτησης και πολλά άλλα.

Τα τελευταία χρόνια, το μερίδιο αγοράς του IE υποχωρεί αργά αλλά σταθερά και αυτή τη στιγμή φέρεται να βρίσκεται κάτω από το 60%. Αρχικά, οι απώλειες πήγαιναν στον Firefox της Mozilla, ενώ τον τελευταίο καιρό ο Chrome της Google κερδίζει συνεχώς νέους χρήστες σε βάρος του IE. Ο Internet Explorer 9 θα προσπαθήσει να αναστρέψει αυτή την τάση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελική έκδοση του IE9 από αυτή τη σελίδα.
πηγή:http://e-pcmag.gr/news/i-microsoft-anakoinonei-ton-internet-explorer-9