Τι πραγματικά είναι τα Genpets



Tα Genpets είναι ένα τεχνικό κομμάτι έργου τέχνης από τον καλλιτέχνη Adam Brandejs. Θεωρείται μια φάρσα της έκθεσης. Το έργο έχει παρουσιαστεί σε πολλές γκαλερί στον Καναδά και Ευρώπη και έχει συγκεντρώσει κάποια προσοχή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι δημιουργίες ήταν ανάγλυφα, αυτοματοποιημένα πλάσματα που κατασκευάζονται από λάτεξ και πλαστικό, και στεγάζεται ρομποτικό κύκλωμα για την προσομοίωση αργής αναπνοής.

Μοιάζουν με μικρά, baldskinned και άσχημα humanoids, και είχαν ως στόχο να εμφανίζονται ως ζωντανοί, αλλά αδρανείς, βιογενετικά κατασκευασμένα πλάσματα για την πώληση τους ως κατοικίδια ζώα. Στη συσκευασία αναγράφεται πως ο αγοραστής είχε τη δυνατότητα επιλογής των χρωμάτων, για διαφορετικές προσωπικότητες και τα επίπεδα δραστηριότητας, και ότι τα πλάσματα είχαν περιορισμένη φωνητική ικανότητα. Τα γλυπτά και η συσκευασία, μαζί με την επαγγελματικά-εμφανίζόμενη φάρσα στις ιστοσελίδες , είναι τόσο ρεαλιστικό που οι παρατηρητές συχνά ξεγελιούνται . Το 2006, τα Genpets εμφανίστηκαν στο weblog για το Μουσείο Hoaxes στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια , καθώς μεταδόθηκαν ραδιοφωνικές ειδήσεις για αυτά από το BBC Worldwide για ένα πρόγραμμα του BBC που ονομάζεται Κλικ, καθώς και στις Times (UK), όπως και στη New York Times και G4techTV .

Όλες οι εργασίες γίνονται με το χέρι από τον καλλιτέχνη Adam Brandejs, με τη βοήθεια του makeup artist Crystal Pallister για τον χρωματισμό των πλασμάτων. Οι φωτογραφίες δείχνουν την πραγματικά 19 genpets που παρουσιάζονται σε γκαλερί τέχνης. Τα Genpets έχουν εμφανιστεί σε πολλές γκαλερί Καλλών τεχνών και εμφανίζονται σε μουσεία τόσο στη Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη .
πηγή:www.wikipedia.com

  1. Ανώνυμος says:

    ti 8a ginei re file, 8a mas ta prikseis me ta pets??? pane agorase kanena na ksekavloseis!!!!