Καρναβάλι στο Ρέθυμνο!!Ε ρε τρέλες!

(Η παρακάτω ανάρτηση δημοσιεύτηκε σε συνεργασία με τον Mpaklava και με δικές του φωτογραφίες και video. Ευχαριστούμε και το Ψαρά για το δικό του φωτογραφικό υλικό!)


Αν και άργησα λίγο να γράψω για αυτή τη γιορτή, είπα να το κάνω γιατί είναι κρίμα να μη το αναφέρουμε...
Κυριακή 6 Μαρτίου και σαλπάρουμε στο λεωφορείο, τσούρμο,ένα λαγουδάκι,μία κοκκινομαλλούσα κυρία της υψηλής κοινωνίας,μία Lady Ga-Ga,ένας πειρατής,ένας άραβας και δύο αφρο-απροσδιόριστοι άνθρωποι με γυαλιά! Οταν φτάσαμε, συναντήσαμε μία γάτα και ένα ψυχοπαθή δολοφόνο και ξεκινήσαμε την εκδρομή...
Όποιος δεν έχει ξαναπάει σε παρόμοιες διοργανώσεις καρναβαλιών το θέμα ειναι το εξής: Τρέλα!!! Όλο το Ρέθυμνο σε μία έξαλλη κατάσταση πριν ακόμα ξεκινήσει η παρέλαση των αρμάτων! Μουσικές να ακούγονται στον κάθε δρόμο και να είναι φίσκα όλα τα μέρη απο το μεσημέρι.Απίστευτες στολές, και απο ανθρώπους που δεν είναι σε ομάδες της παρέλασης, με δημιουργικότητα και μεράκι φτιαγμένες.
Είδαμε και πάθαμε να βρούμε κάπου να κάτσουμε για ένα καφεδάκι.Με τα χίλια ζόρια βρήκαμε,ήπιαμε(το τι παρήγγειλε και το τι κατέληξε να πίνει ο καθένας δεν το συζητώ), και βουρ για την παρέλαση!
Για να πω όλη την αλήθεια, η παρέλαση δε με εντυπωσίασε όπως πέρσι(ναι γιατί πήγαμε και πέρσι...) χωρίς να θέλω να υποβιβάσω τα φετινά άρματα. Μπράβο και μόνο στην προσπάθεια και στη δημιουργικότητα των συντελεστών που τα έφτιαξαν. Αυτά που με εντυπωσίασαν περισσότερο ήταν το μπακάλικο που μοίραζε σαλάμια και ρακές και το άρμα όπου η Μέρκελ καβαλούσε τον Παπανδρέου! Guest εμφάνιση (μη χέσω...) ο Αλέξανδρος Πετρίδης, πάνω σε άρμα, με ψηλοτάκουνα και δόντια να αστράφτουν(ευυχώς που φορούσαμε γυαλιά...!)
Καθίσαμε για τουλάχιστον 2.5 ώρες πριν την κάνουμε(το καρναβάλι διήρκησε 3μιση ώρες) και την κάναμε για φαγήτο.Είναι η ώρα που το Ρέθυμνο γίνεται πιο κουραστικό γιατί ακόμα και στους δρόμους δε χωράς να προσπεράσεις.Παρόλα αυτά το κέφι δε χάνεται και οι χοροί συνεχίζουν μεχρι το επόμενο πρωί!
Μείναμε και είδαμε το βασιλιά καρνάβαλο να τυλίγεται στις φλόγες και εντυπωσιακά πυροτεχνήμα να σηματοδοτούν τη λήξη του καρναβαλιού!

Αυτοοοό ήταν...Πίσω στα ΚΤΕΛ και σε 1 ωρίτσα ήμασταν αραχτοί σε σπίτι με μπυρίτσες και όλα τα απαραίτητα, σφραγίζοντας εκεί μία όμορφη μέρα!

Το μόνο που έχω να πώ για να κλείσω είναι:

Και του χρόνου,πάντα με τρέλα!!!