Τι σημαίνει CEO CFO κτλ.

Σίγουρα όλοι θα έχετε ακούσει για CEO και CFO και γενικά διάφορα τέτοια και δεν καταλαβαίνατε τι σημαίνουν. Για αυτό ακριβώς γράφτηκε και αυτό το άρθρο από το markoutso για εσάς

ΟΡΙΣΜΟΣ -
CEO, CFO, CIO, CTO, CSO, CCO και CKO είναι οι συντομογραφίες που διακρίνονται για: Διευθύνων Σύμβουλος, Οικονομικός Διευθυντής, Διευθυντής Υπηρεσιών Πληροφοριών, Chief Technology Officer, Chief Security Officer, Chief Compliance Officer και Διευθύνων Σύμβουλος της γνώσης. Οι σύγχρονες εταιρίες συνήθως χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους για να περιγράψουν το C-επίπεδο των στελεχών τους.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος (Chief Executive Officer) είναι συχνά αλλά όχι πάντα, ο Πρόεδρος της εταιρείας, αναφερόμενος στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Οικονομικός Σύμβουλος (Chief Financial Officer) είναι μερικές φορές και ο Ταμίας της εταιρείας, σε πολλές εταιρείες, θεωρείται το δεύτερο πιο σημαντικό πρόσωπο στην εταιρεία ( αφού από τη διαχείριση και κατανόηση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων συχνά εξαρτάται το πώς θα κρατήσει τα βιβλία μια εταιρία). Είναι ο υπεύθυνος υπάλληλος για τη χρηματοδότηση μιας εταιρείας.

Ο CIO (Διευθυντής συστημάτων πληροφορικής), ένα σχετικά νέο στις τάξεις των κορυφαίων στελεχών σε μια εταιρία αξίωμα, είναι αρμόδιος για την εσωτερική πολιτική πληροφοριακών συστημάτων μιας επιχείρησης, και ιδιαίτερα με την άφιξη του Διαδικτύου, ενίοτε υπεύθυνος για της υποδομές e-business της εταιρείας.

Ο CTO (Chief Technology Officer), ένα άλλο σχετικά νέο αξίωμα στις κορυφαίες εκτελεστικές τάξεις σε πολλές εταιρείες, ενδέχεται να θεωρηθεί ως το δεύτερο ή το τρίτο σημαντικότερο πρόσωπο σε οποιαδήποτε εταιρεία τεχνολογίας. Ο CTO είναι υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη και, ενδεχομένως, για τα νέα σχέδια του προϊόντος.

Ο CSO (Chief Security Officer), μια πρόσφατη άφιξη, είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των επικοινωνιών της εταιρείας και των συστημάτων των επιχειρήσεων.

Ο CCO (Chief Compliance Officer), ακόμη ένα νεοφερμένο αξίωμα, είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση ότι μια εταιρεία και οι εργαζόμενοί της είναι σύμφωνοι με τους κανονισμούς της κυβέρνησης και των εσωτερικών πολιτικών.

Η CKO (Chief Knowledge Officer) είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της γνώσης ενός οργανισμού

  1. Ανώνυμος says:

    Πολύ καλή ενημέρωση

  2. Ανώνυμος says:

    Ευχαριστούμε για την επεξήγηση των όρων

  3. Ανώνυμος says:

    Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΩ απο μενα!

  4. Ανώνυμος says:

    Eξαιρετική ενημέρωση

  5. Ανώνυμος says:

    Μπραβο παιδιά να ειστε καλα.

  6. Μπράβο πολύ επεξηγηματικο

  7. Μπράβο πολύ επεξηγηματικο

  8. Ανώνυμος says:

    Μπράβο, περιεκτικό και απολύτως κατανοητό.

  9. Πολύ καλή ενημέρωση. Μπράβο σας

  10. Ανώνυμος says:

    Πολύ Καλή επεξήγηση