Νόμιμο το WiFi hacking στην Ολλανδία


Η παραβίαση ενός κρυπτογραφημένου router και η εκμετάλλευση της WiFi σύνδεσης, δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, όπως αποφάνθηκε ένα ολλανδικό δικαστήριο. Οι χάκερ των ασύρματων δικτύων δε θα διώκονται για την παραβίαση της ασφάλειας ενός router.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε ότι είναι νόμιμη η παραβίαση της WiFi ασφάλειας για να χρησιμοποιηθεί η σύνδεση στο διαδίκτυο. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης,
ότι το λεγόμενο piggypacking σε ανοιχτά WiFi δίκτυα που διαθέτουν τα μπαρ και τα ξενοδοχεία δεν μπορεί να διωχθεί. Αντίθετα, σε πολλές χώρες και οι δύο ενέργειες κρίνονται παράνομες και συχνά επιβάλλεται πρόστιμο στους παραβάτες.
Η απόφαση αυτή είναι συνδεδεμένη με μια περίπτωση ενός μαθητή, ο οποίος απείλησε να πυροβολήσει όλους όσους βρίσκονται σε ένα γυμνάσιο στη Χάγη, στο Maerlant College. Δημοσίευσε την απειλή στέλνοντας μήνυμα στο 4chan.org, χρησιμοποιώντας μια ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο, που είχε παραβιάσει. Ο μαθητής καταδικάστηκε για την αποστολή του μηνύματος σε 20 ώρες κοινωνικής εργασίας, αλλά αθωώθηκε από την κατηγορία για WiFi hacking.
πηγή:www.secnews.gr